На Львівщині гостюють уже 1249 мешканців Криму й південного сходу України (оновлено)

13:09 26 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Як повідомляє в середу прес-служба облдержадміністрації, понад 70% із них – жінки й діти.

У Львівській області щодобово зростає кількість мешканців із Автономної Республіки Крим та південно-східних областей України, влаштованих на тимчасове проживання. Як інформують у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, станом на 9 годину ранку 26 березня на Львівщині вже гостює 1249 осіб.

Переважна більшість із них (близько 80%) – це кримські татари. А понад 70% – жінки та діти.

Збільшується й кількість бажаючих тимчасово проживати на території області – на гарячу лінію (0-800-501-727) Львівської облради та облдержадміністрації звернулось вже 469 сімей: 2139 осіб, із них 1074 – дорослі, а 1065 – діти. Зростає й кількість мешканців Львівщини (535 сімей), котрі запропонували прийняти на тимчасове проживання людей із Криму, а також півдня та сходу країни.

Натомість департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації повідомляє в середу, що на навчання у школи Львівщини вже влаштовано 116 учнів із Криму та південно-східних регіонів України. Заступник директора департаменту освіти і науки Світлана Книшик додає: «Ці дані змінюються щодня. До того ж є велика кількість дітей, які вже майже два тижні проживають на території області, але не оформлені до жодного навчального закладу. Наприклад, у Яворівському районі є двоє дітей, які ще не ходять до школи. Вони проходять так звану адаптацію до середовища». 

Світлана Книшик зауважила також, що триває процес оформлення на навчання кримських студентів до львівських вищих навчальних закладів. Зокрема, вже зареєстровано 124 студенти, які хочуть навчатись на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів