На Львівщині формують добровольчі батальйони у громадах

20:49 27 лютого 2022 р.

Фото до новини

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький провів зустріч з народними депутатами України від Львівщини, під час якої розповів, що разом з Львівським обласним центром комплектування та соціальної підтримки Львівська ОВА працює над тим, аби демобілізовані офіцери, які мають досвід військових дій, могли очолити добровольчі батальйони області.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Так, керівникам територіальних громад вже доручили сформувати списки таких батальйонів. Ці списки подаватимуть до Міністерства оборони для затвердження.

«Ми не будемо чекати часу «Ч», щоб це робити, але якщо ситуація не загострюється, то видавати зброю просто так в руки людям, які не вступили в тероборону, не будемо», - наголосив очільник області.

В свою чергу керівник тероборони області Валерій Курко зазначив, щоб узаконити добровольчі батальйони і видати їм зброю, необхідно скласти списки, подати їх через командирів бригади тероборони у Львові, після чого готуються подання на вище керівництво ТрО. Тільки після погодження у Києві учасники добровольчих батальйонів стануть офіційними учасниками таких формувань.

Водночас Максим Козицький зазначив, що на Львівщині продовжується комплектування підрозділів територіальної оборони, службовці якої забезпечені стрілецькою зброєю.

Загальна мобілізація в Україні, - Указ Президента

На Львівщині - черги добровольців, які хочуть боронити землю від ворога

Чоловікам-українцям від 18 до 60 років заборонили виїзд за кордон

На курортах Львівщини шукатимуть чоловіків, які переховуються від мобілізації

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів