На Луганщині заблоковують на 31-му блокпосту близько 70 десантників зі Львова?, – ЗМІ (відео)

10:05 1 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: ZIK/EPA/UPG

Головний редактор інтернет-порталу «Цензор.нет» Юрій Бутусов повідомив уночі: «Загони найманців здійснили двостороннє охоплення блокпосту. Тепер його з'єднує з нашими позиціями всього одна дорога. Але кліщі можуть зімкнутися в будь-який момент».


Відео: Radiosvoboda.org

Російська інформаційна агенція «РИА «Новости» повідомила сьогодні, 1 листопада:

«Штаб ополчення самопроголошеної Луганській народної республіки заявив, що близько сімдесяти українських десантників опинилися в оточенні в районі селища Фрунзе в Луганській області (оскільки, як інформував «ЩЛ», начальник штабу 2-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова повідомляв 27 жовтня 2014 «Громадському телебаченню», що сусідній 32-й блокпост обороняли львівські десантники, то й 32-й, радше, захищають бійці цього військового з’єднанння).

«Близько сімдесяти десантників заблоковані на блокпосту 31 у села Фрунзе Слов'яносербського району... Зараз ми ведемо з ними переговори про здачу в полон або вихід з оточення без зброї», – повідомили РИА «Новости» в штабі ополчення по телефону. 

Як заявив представник штабу, напередодні силовики обстріляли з мінометів позиції ополчення, постраждали троє мирних жителів. Пізніше десантники спробували вирватися з оточення, зав'язався бій, атака була відбита. 

Як раніше повідомлялося, 28 жовтня стало відомо, що великий загін силовиків, близько 150 осіб, відступив з так званого 32-го блокпоста на трасі «Бахмутівка», що з'єднує Луганськ і Лисичанськ. Вихід силовиків з оточення став результатом переговорів з ополченцями, які гарантували силовикам збереження життів. Після цього ополченці почали «зачистку» сусідніх блокпостів на цій трасі – 31-го і 29-го». 

Про це повідомляється в суботу на сайті російської інформагенції «РИА «Новости». Yатомість головний редактор інтернет-порталу «Цензор.нет» Юрій Бутусов повідомив у ніч із 31 жовтня на 1 листопада:

«Анализ оперативной обстановки на 31-м блок-посту на 31.10.

Блок-пост окружен превосходящими силами противника. С 6.00 в течение всего дня блок-пост подвергается интенсивным артиллерийско-минометным огнем российских войск.

Отряды наемников осуществили двусторонний охват блок-поста. Теперь его соединяет с нашими позициями всего одна дорога.

Но клещи могут сомкнуться в любой момент. На блок-посту уже в настоящий оммент ситуация критическая, создана угроза уничтожения этого опорного пункта, либо полного окружения, для повторения сценария действий на 32-м блоке.

Противник пытается деморализовать личный состав блок-поста и принудить к самостоятельному отходу – чтобы захватить территорию и продвигаться дальше. Для этого необходимо прежде всего нарушить снабжение и парализовать способность к сопротивлению.

Силы противника:

Отряд чеченцев, отряд казаков, отряд российских военных «отпускников», отряд луганских наемников. Численность войск противника до 1 тысячи бойцов, около 20 танков, 50 единиц легкой бронетехники, 2 батареи БМ-21 «Град», 1 батарея гаубиц Д-30, 2-3 минометных батареи «Василек». Большое количество ПТРК, саперные подразделения оснащены противопехотными и противотанковыми минами. Управление – российское командование, боевые действи сопровождаются подразделениями радиотехнической разведки и радиоэлектронной борьбы.

Украинские силы не имеют превосходства на данном направлении. На самом 31-м блок-посту – несколько десятков бойцов. Поблизости расположено еще несколько подразделений украинских войск.

Но основная проблема украинского командования – это даже не количество войск. Главная проблема – что прекращение артиллерийского огня в эторм секторе соблюдается исключительно украинской армией. Российские наемники без ограничений расстрелвают наши подразделения.

Без мощной поддержки артиллерии выбить противника с позиций вокруг блок-поста практически невозможно. Не может распространяться режим прекращения огня на районы, где ведутся активные боевое дествия.

Российских наемников останавливают только большие потери. Необходимо действовать немедленно. Враг будет наступать до того рубежа, на котором он встретит отпор».

Юрій Бутусов написав це вночі на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, волонтер Діана Макарова повідомила сьогодні, 1 листопада:

«ПО 31-МУ БЛОКПОСТУ

31-й НЕ стёрт с лица земли (такие сообщения я уже встретила в сети).

31-й НЕ убит через одного - хотя потери уже есть.

31-Й НЕ окружён полностью, ещё есть выезд и подъезд.

31-Й НЕ получил подмогу, потому что то, что он получил, подмогой назвать трудно.

Пока всё, что знаю».

Діана Макарова написала це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-центрі АТО розповіли сьогодні, 1 листопада, зранку:

«Незважаючи на те, що добу бойовики 37 разів обстріляли позиції сил АТО, ніч на сході України минула відносно спокійно. Ввечері зафіксовано перестрілки зі стрілецької зброї на мосту, що поблизу Щастя, артилерійські обстріли в районі Новомихайлівки, мінометні обстріли та обстріли зі стрілецької зброї на околицях Дебальцево. Інформація щодо втрат серед українських військовослужбовців під час цих зіткнень не надходила. 

Вночі обстрілів наших позицій в секторі Маріуполя не відбулось, проте зранку неконтрольовані терористичні збройні формування з мінометів обстріляли наші позиції поблизу населених пунктів Павлополь та Гнутове. Втрат немає, блокпости, опорні та спостережні пункти перебувають під нашим контролем.

Бойовики продовжують вести вогонь по населеним пунктам, де немає сил АТО, тим самим завдаючи шкоди мирним мешканцям регіону. За добу зафіксовано 7 випадків артилерійського та мінометного обстрілу населених пунктів, в тому числі території населених пунктів Гірське та Золоте -3 зі сторони Первомайська, що нині перебуває під контролем ЛНР, артилерійський обстріл території с. Кримське Слов’яносербського району.

У результаті обстрілу було пошкоджено два приватних будинки. зі сторони с. Весела Гора Слов’яносербського району (перебуває під контролем «ЛНР») було здійснено обстріл з АГС-17 території автостанції м. Щастя. Жертв та постраждалих не має».

Про це повідомляється в суботу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів