На Херсонщині окупанти вбили волонтерів з Франції. Реакція Макрона

13:31 2 лютого 2024 р.

Фото до новини

Через ворожий удар по Бериславу загинули два волонтери з Франції.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, пише DailyLviv.com.

«Армія рф вбила двох громадян Франції. Ще троє іноземців дістали легкі травми. Серед поранених також активіст українського представництва організації. Щирі співчуття родинам загиблих», – повідомив він.

Поліція Херсонщини розпочала кримінальне провадження.

За даними правоохоронців, внаслідок атаки ворожих БпЛА загинули двоє чоловіків. Також поранено трьох чоловіків та одну жінку.

«Попередньо встановлено, що загиблі були громадянами Франції. Троє поранених, серед яких і жінка, також іноземці. Четвертий чоловік, який отримав травми – 41-річний одесит. Всі постраждалі приїхали на Херсонщину як волонтери. У результаті атаки суттєво пошкоджено їх транспортні засоби», – йдеться у повідомленні.

Президент Франції Емманюель Макрон висловив співчуття з приводу смерті в Україні двох французьких волонтерів.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в мережі Х.

«Двоє французьких гуманітарних працівників загинули в Україні внаслідок російського удару. Боягузливий і обурливий акт. Мої думки з їхніми близькими та пораненими товаришами, і моя солідарність з усіма волонтерами, які присвятили себе допомозі людям», - написав Макрон.

Уранці в п’ятницю офіційний Париж підтвердив, що загиблі були "працівниками гуманітарних організацій", як і ще троє осіб, які були поранені. За інформацією французьких ЗМІ, на Херсонщину вони прибули з місією від міжнародної гуманітарної організації, що базується у Швейцарії та допомагає цивільному населенню у прифронтових районах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів