На дорогах Львівщини чергуватимуть 12 патрулів (відео, оновлено)

10:00 26 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної поліції

Три патрулі функціонуватимуть на стаціонарних постах ДПС ДАІ у Львівській області.

«Нові патрульні змінять інспекторів ДАІ, на яких громадяни скаржаться через побори. Про це глава Національної поліції заявила 25 січня під час брифінгу у Львівській області, розповівши, де і як патрульні замінять працівників ДАІ», – поінформували в понеділок у Національній поліції, де також розповіли подробиці:

«За словами Хатії Деканоідзе, вона має двох головних ворогів – це кримінал і корупція серед правоохоронців. Наразі надходять скарги на побори з боку працівників ДАІ, які досі здійснюють нагляд за дорожнім рухом на автошляхах міжнародного значення на території Львівщини.

Відтак, працівників ДАІ на автошляхах державного та міжнародного значення, що проходять територією Львівської області, змінять працівники патрульної поліції. Зокрема, вони цілодобово позмінно чергуватимуть у складі 12 автомобільних патрулів на відрізках трас, загальна відстань яких складає 518 кілометрів:

1) «Львів – Шегині» (90 км) – 2;

2) «Львів - Краковець» (70 км) – 2;

3) «Львів – Рава-Руська» (64 км) – 2;

4) «Жовква – Червоноград» (71 км) – 1;

5) «Львів – Броди» (113 км) – 2;

6) «Львів – Стрий – Сколе» (110 км) – 3.

Крім того, три патрулі функціонуватимуть на стаціонарних постах ДПС ДАІ у Львівській області:

1) «Великосілки» (503 км автомобільної дороги М – 06 «Київ - Чоп») – 1;

2) «Зимна Вода» (10 км автомобільної дороги М – 11 «Львів - Шегині») – 1;

3) «Добряни» (609 км автомобільної дороги М – 06 «Київ - Чоп») – 1.

Львівщина_ДПС_1_567

Хатія Деканоідзе повідомила, що до травня цього року правопорядок на всіх дорогах міжнародного значення в Україні охоронятиме патрульна поліція. «Час криміналу і час «кришування» минув», – підкреслила глава Національної поліції України».

Про це повідомили 25 січня в прес-службі Національної поліції. Натомість тележурналісти розповіли в понеділок:

«З 25 січня усі обласні траси Львівської області патрулюватимуть копи. А до кінця травня так буде вже по всій Україні. Реформування розпочали саме зі Львівщини, бо, за словами голови національної поліції, саме звідси надходило найбільше скарг про хабарництво інспекторів ДАІ.

Поки що на Львівщині працюють три цілодобові пости із патрульними поліцейськими. Два – на трасі Київ-Чоп, а один – на міжнародній дорозі Львів-Мостиська. Патрулювання автошляхів області здійснює 30 поліцейських та 12 патрульних авто.

Запускала дорожню поліцію голова Національної поліції Хатія Деканоідзе, яка повідомила на урочистому запуску голова національної поліції України: «В нас два головних вороги – це кримінал і корупція в середині системи. Ми будемо дуже сильно і жорстко з ними боротися. Головна задача – це сервіс громадянам України, патрулювати, захищати, служити народу і все. Закінчили часи, коли даївці вимагали гроші. І хочу попередити всіх: задумайтесь, бо треба поміняти країну».

Для патрулювання автодоріг обирали найкращих львівських копів. Перед тим, як виїхати на траси, вони пройшли додатковий тижневий інструктаж. Кожен стаціонарний пост ще з часів ДАІ обладнаний системою «Рубіж». Вона теж буде допомагати копам виявляти порушників. Для того, щоб забезпечити повноцінне патрулювання в області буде оголошено додатковий набір у патрульну поліцію. Колишні ж працівники ДАІ, які після ліквідації структури залишились без роботи, пройдуть ретельну переатестацію. Раніше голова Нацполіції заявила, що дає керівникам підрозділів поліції місяць на стабілізацію криміногенної ситуації в Україні.

Крім того, триває переатестація колишніх співробітників міліції, які перейшли до лав поліції – остаточне їх працевлаштування залежатиме від результатів переатестації. Нині закінчується процес тестування у Києві та області, наступна – Хмельниччина».

Про це повідомили 25 січня в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів