На Донеччині розшукали могили двох загиблих 19-го червня військових з Львівщини

16:00 9 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Обидва вони служили в 24-й окремій механізованій бригаді оперативного командування «Північ», яка дислокується в Яворові.

Агенція «Гал-інфо» розповіла сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Військові знайшли могили і забрали тіла двох побратимів, щоб поховати їх на Львівщині»:

«Після звільнення Слов’янська та Краматорська військові забрали тіла ще двох загиблих у боях 19 червня під Ямполем та Закитним. Загиблі – військові зі Львівщини, які служили в 24 окремій механізованій бригаді оперативного командування «Північ», що дислокується в Яворові.

Після завершення бою терористи вели прицільний снайперський вогонь, і солдати тоді не могли забрати тіла своїх побратимів. У результаті військових поховали місцеві мешканці.

Після звільнення Слов’янська та Краматорська військові віднайшли могили вбитих та забрали їхні тіла. Цю інформацію в коментарі «Гал-інфо» підтвердив керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк. Він наголосив, що терористи порушили всі можливі конвенції, які передбачають можливість забирати поранених та вбитих із поля бою.

«Нині тіла загиблих військовослужбовців з Яворівщини перебувають у харківському морзі. Має бути проведена судово-медична експертиза. Відбирають ДНК родичів, щоб провести аналіз для зівставлення результатів та ідентифікації загиблих. На це піде не менше як 10 діб», – зазначив Олександр Поронюк.

Нагадаємо, що 19 червня під Ямполем та Закитним загинуло семеро військовослужбовців 24 окремої механізованої бригади з Яворова.

Тіла п'яти військових вдалося забрати одразу, а ще два тіла забрати не дозволяли терористи, які вели снайперський обстріл».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів