На Авдіївському напрямку росіяни намагаються прорвати оборону

09:04 15 березня 2024 р.

Фото до новини

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідав підрозділи на Авдіївському напрямку.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, пише DailyLviv.com.

"Працював на Авдіївському напрямку, де противник зосередив основні зусилля і вже декілька діб поспіль намагається прорвати оборону наших військ у смугах трьох бригад, щоденно кидаючи в бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку", - зазначив Сирський.

За його словами, наступальні дії ворог підтримує інтенсивним вогнем артилерії та активним застосуванням FPV-дронів і дронів зі скидами. Російська авіація завдає ударів КАБами з відстані 40 - 50 км, артилерійські позиції та основні елементи бойового порядку прикриваються засобами РЕБ.

Читайте також: Рішення відійти в Авдіївці було ухвалене задля збереження особового складу, - командувач

"У цих умовах найбільш ефективним способом ведення оборони є знищення бронетехніки та штурмових груп піхоти противника вогнем артилерії, діями бронегруп, комплексним застосуванням ударних безпілотних систем різних типів, захист від ворожих дронів своїх підрозділів засобами РЕБ у поєднанні зі знищенням пунктів управління ворожими БпЛА ударами ракетних систем і вогнем артилерії. Саме організації й забезпеченню цих питань була присвячена моя робота", - наголосив головнокомандувач.

Він зауважив, що спільно з командирами розглянув оптимальні варіанти дій наших військ, маневр резервами, забезпечення боєприпасами та іншими матеріальними засобами. Вжито всіх необхідних заходів для зміцнення оборони та організації постійної взаємодії між всіма елементами оперативної побудови на цьому напрямку.

Нагадаємо:

17 лютого 2024 року Сирський наказав вивести українські підрозділи з Авдіївки.  Сили оборони перейшли до оборони на більш вигідних рубежах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів