МЗС України спростувало інформацію джерел Financial Times про територіальні компроміси з агресором

17:46 1 жовтня 2024 р.

за спиною президента Володимира Зеленського сидять міністр МЗС Андрій Сибіга (зліва) і керівник офісу президента Андрій Єрмак

за спиною президента Володимира Зеленського сидять міністр МЗС Андрій Сибіга (зліва) і керівник офісу президента Андрій Єрмак

Не може бути жодних компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності України - позиція міністра Сибіги.

DailyLviv.com публікує коментар речника МЗС Георгія Тихого щодо неправдивої інформації про міністра закордонних справ Андрія Сибігу в статті Financial Times:

"Я був присутній на кожній зустрічі міністра закордонних справ Сибіги в Нью-Йорку, і на жодній з них не було пропозицій, обговорень чи навіть натяків на жодні територіальні компроміси. Навпаки, позиція міністра є непохитною, і він наголошував на її елементах за зачиненими дверима. Не може бути жодних компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності України. 

Формула миру – це єдиний реалістичний шлях до всеосяжного, справедливого і тривалого миру. Принцип "Нічого про Україну без України" має неухильно дотримуватися. На цьому міністр наголошував усім своїм співрозмовникам". 

"Інформація джерела Financial Times щодо обговорення міністром компромісів є просто неправдивою, і нам цікаво, хто взагалі зацікавлений у поширенні таких неправдивих наративів", – зазначив речник МЗС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів