Молитися в он-лайні, ікони не цілувати, на кладовища не ходити, - поради Ради Церков Львова

18:56 28 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Рада Церков міста Львова надала рекомендації священнослужителям та мирянам усіх конфесій про поведінку у червоній зоні карантину.

Зважаючи на стрімке поширення Covid-19, Львів переходить у «червону» зону карантину. Відтак, Рада Церков міста Львова надала рекомендації священнослужителям та мирянам усіх конфесій. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Сьогодні відбулося засідання Ради Церков, яка рекомендувала, щоб люди були вдома і на Службі Божій були присутні онлайн. Якщо все-таки хтось йде до церкви, то рекомендовані богослужіння на відкритому просторі», - сказав під час брифінгу мер Львова Андрій Садовий.

Зокрема, Рада Церков рекомендувала вірянам брати участь у богослужіннях у домашніх умовах – через онлайн-трансляцію. Однак якщо охочі відвідуватимуть богослужіння, то їм рекомендовано перебувати на вулиці із дотриманням фізичної

дистанції – не менше 2 м (за винятком членів однієї сім’ї, що живуть разом). Відстань між відвідувачами у храмі має бути не менше 2 м та заповненість – не більше 50% площі храму. Люди, які перебувають у храмі, повинні бути у масках.

Також Рада Церков рекомендувала сприяти тому, аби біля входу до храму не утворювались скупчення людей, а також забезпечити контрольований вхід/вихід з храму.

Шанування святинь (хреста, ікон, святих мощей) – виявляти лише через поклоніння/поклон перед ними, без цілування.

Окрім того, рекомендовано мирянам у поминальні дні (1-2 листопада) відмовитися від відвідин кладовищ.

Пацієнт із запаленням легенів може раптово померти за 24 години, - анестезіолог КЛШМД

На Львівщині - 1506 нових випадків Covid-19. Госпіталізували 295 осіб

Обласна комісія ТЕБ і НС підтримала запровадження червоної зони на Львівщині: перелік обмежувальних заходів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів