Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги запрацює у Львові 22 квітня

13:45 19 квітня 2019 р.

Будинок №10 на вулиці Театральній у Львові

Будинок №10 на вулиці Театральній у Львові
Фото: lviv.ridne.net

22 квітня у Львові запрацює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги людям, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, у тому числі – постраждалим від домашнього насильства.

Про це повідомили в п’ятницю, 19 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги діятиме при Львівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на вулиці Театральній, 10. Допомогу надаватимуть мешканцям Львова, Винників, Рудно та Брюхович».

Директорка департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна зазначила: «До складу мобільної бригада увійдуть п’ять працівників центру соціальних служб, які прийшли відповідні навчання: двоє психологів і троє соціальних фахівців. Після моніторингу кількості викликів та звернень, будемо розширювати спектр послуг мобільної бригади й переглядати години роботи».

«Двоє психологів та троє фахівців із соціальної роботи першими надаватимуть людям, які потрапили у кризову ситуацію або постраждали від домашнього насильства, соціальну та психологічну допомогу. Фахівці мобільної бригади пройшли сертифіковані курси з кризового втручання та надання першої домедичної допомоги», – поінформували також у міськраді.

«В екстрених випадках члени мобільної бригади здійснюватимуть виїзди – для цього є автомобіль. За необхідності, члени мобільної бригади можуть залучити представників  поліції – у разі загрози чи небезпеки для життя або ж здоров’я людини, а також фахівців управління «Служба у справах дітей» та управління охорони здоров’я», – розповіли також у міськраді.

«Мобільна бригада функціонуватиме в робочі дні з 9.00 до 18.00 для Львова, Винників, Брюховичів і Рудного. Допомогу постраждалим надаватимуть безоплатно. Звертатися за допомогою можна буде за телефоном 0-800-307-305. Дзвінки на цей номер із усіх мобільних та стаціонарних номерів України безкоштовні. Дзвінки прийматиме навчений фахівець, який може якісно надавати психологічні послуги й координувати роботу. Також про випадки домашнього насильства можуть повідомляти усі, хто знає про них або ж став свідком таких ситуацій», – повідомили також у міськраді.

Керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Тарас Ковальчук зазначив: «Наша бригада буде надавати екстрену соціально-психологічну допомогу не тільки особам, які потерпіли від домашнього насильства, але й тим, хто перебуває у кризовій ситуації, а також людям, які потребують екстреної допомоги. У цьому наше завдання. Загалом по Україні таких бригад функціонує 49, на території Львівської області – чотири».

«Мобільна бригада – це спеціалізована служба підтримки тих, хто перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, в тому числі тих, хто постраждав від домашнього насильства. Основна мета її діяльності – невідкладне надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг із консультування, кризового та екстреного втручання та інших соціальних послуг, відповідно до їхніх потреб», – розповіли також у міськраді.

«Основні завдання мобільної бригади – надання психологічної допомоги та належних соціальних послуг постраждалим;  реагування та надання не пізніше ніж упродовж однієї доби соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які потребують термінової допомоги, зокрема – шляхом кризового та екстреного втручання; інформування постраждалих щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо надавачів таких послуг, зокрема інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих; роз'яснення постраждалим особам їх прав, визначених законом, можливостей отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів