Мобілізувати понад 400 тисяч осіб і сформувати 20 нових дивізій - ілюзорне завдання рф, - бригадний генерал ЗСУ

21:02 13 квітня 2023 р.

Фото до новини

Кремль готує російське населення до затяжного конфлікту і мріє збільшити загальну чисельність збройних сил рф до 1,5 млн осіб. Але все менше росіян хочуть повернення додому в пакетах.

Про це під час брифінгу розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов, пише Dailylviv.com.

Він спрогнозував, що у весняно-літній період цього року ворог буде нарощувати кількісні та якісні показники з’єднань та військових частин російських військ, які ведуть війну на території України. Також агресор продовжить формувати стратегічні резерви й перекидати їх до українських кордонів.

- Найбільш імовірно, кремль продовжить проведення прихованої мобілізації населення, при цьому для запобігання протестам, насамперед в густонаселених регіонах росії, режим путіна уникає масової мобілізації з центральних регіонів: москви і санкт-петербурга та надає пріоритет призову до збройних сил осіб з найбільш депресивних районів. Для збільшення чисельності військовослужбовців контрактної служби ворогом анонсовано призов у понад 400 тисяч осіб, а на строкову службу — 147 тисяч. Але незважаючи на погіршення соціально-демографічної та економічної ситуації в росії, проведення агітаційної кампанії на федеральних каналах, населення вже усвідомлює збільшення шансів повернутись додому в пакеті та не виявляє бажання укладати контракти з розрекламованою так званою другою армією світу, — зазначив бригадний генерал Олексій Громов.

Кремль готує російське населення до затяжного конфлікту.

- Для реалізації своїх загарбницьких планів російським командуванням анонсовані масштабні заходи з реформування збройних сил. Зокрема, збільшення загальної чисельності до 1,5 млн осіб та формування щонайменше 20 нових дивізій. Зазначені плани свідчать про наміри Кремля включитись у довготривале протистояння та підготовку до ведення масштабних бойових дій. Зрозуміло, що реалізація зазначеного буде потребувати значного часу та фінансово-економічних ресурсів. Водночас значні втрати в особовому складі та озброєнні й військовій техніці, дії міжнародних санкцій, а також аналіз формування з`єднань та військових частин країни-агресора з 2016 року і до теперішнього часу викликає сумніви, що заплановані організаційно-штатні заходи ворогом будуть завершені у визначені терміни, — зазначив Олексій Громов.

За два тижні у районі Бахмута окупанти втратили майже 4500 осіб

Якщо Україну завоюють, наступного дня Китай може напасти на Тайвань - Моравєцький

У США знайшли авіатора, через якого відбувся витік таємних документів

Росія виготовлятиме більше крилатих ракет, щоб обстрілювати Україну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів