Мобілізованим на Львівщині ще раз пообіцяли військову форму (відео, оновлено)

09:00 20 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Керівництво Міністерства оборони України прийняло рішення про перерозподіл речового майна.

У джинсах та шортах, у капцях та кросівках навчаються воювати на Яворівському полігоні мобілізовані солдати. На це вони поскаржилися журналістам.

Із тими речами, в яких приїхали на полігон, хлопці майже місяць місять багнюку й опановують тонкощі військової науки. Живуть у наметах.

Міністерство оборони відправило 19 травня цілу комісію на полігон. Виправдовуються, мовляв, винен тил, а саме – служби забезпечення, які не встигли до 5-ої хвилі мобілізації вчасно запастись амуніцією.

19 травня нібито, вже виділили 5 тисяч комплектів літньої форми на Яворівський полігон. Вояків, які скаржились, обіцяють, не карати. Але й тих, хто напартачив, теж.

«По ситуації в Яворові прийнято міністром оборони відповідне рішення про недбалість по відношенню до працівників, які відповідають за це питання. Навіть якщо ми накажемо тих, хто не виконав вчасно своє завдання, вже є резонанс у суспільстві», – сказав заступник міністра оборони Петро Мехед.

Про це повідомили наприкінці 19 травня на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Заступник міністра оборони України Петро Мехед повідомив також 19 травня на брифінгу, коментуючи питання забезпечення польовою формою одягу мобілізованих на Львівщині: «Між четвертою і п’ятою хвилею часткової мобілізації – дуже короткий період. Тому відповідні тилові служби, які відповідають за забезпечення на Яворівському полігоні не встигли створити відповідний запас форми. Керівництвом Міністерства оборони України прийнято рішення про перерозподіл речового майна і його повинні доставити сьогодні на Яворівський полігон. Тобто усі недоліки, які існують з тиловим забезпеченням, зокрема, забезпечення польовою формою одягу, будуть усунені».

Петро Мехед також зазначив, що міністр оборони генерал-полковник Степан Полторак наказав створити відповідну комісію, яка зараз працює на Яворівському полігоні, й вона повинна з’ясувати усі питання в комплексі, починаючи від побутових умов, де проживають мобілізовані, якість харчування, речового забезпечення, до виконання програми бойової підготовки. Заступник міністра оборони України також запевнив:

«За результатами цієї роботи буде поінформовано як громадськість, як тих хто звертався до Міністерство оборони, так і засоби масової інформації. Я гадаю, що засоби масової інформації останнім часом помітили відкритість Міністерства оборони та оперативне реагування на всі ті критичні матеріали, які ви висвітлюєте в інформаційному полі.

Про це повідомили сьогодні, 19 травня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», вчоа, 18 травня, на Львівщині мобілізовані перекрили пости й вимагали видати їм військову форму та взуття, відтак Генштаб пообіцяв забезпечити нею мобілізованих.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів