Генштаб пообіцяв забезпечити польовою формою мобілізованих, які протестували на Львівщині (відео, оновлено)

22:12 18 травня 2015 р.

Частина мобілізованих навіть присягу складала в... спортивних костюмах

Частина мобілізованих навіть присягу складала в... спортивних костюмах
Фото: wz.lviv.ua

У прес-службі Генерального штабу Збройних Сил України повідомили в понеділок: «Питання речового забезпечення військовослужбовців на Яворівському полігоні на контролі і буде вирішено найближчими днями».

Сьогодні військовослужбовці, які призвані в рамках п’ятої хвилі мобілізації і нині проходять підготовку на Яворівському полігоні, що на Львівщині, звернули увагу командування частини на затримку в питаннях забезпечення польовою формою одягу. Після спілкування особового складу з командуванням частини інцидент вичерпано. 

Питання речового забезпечення буде вирішено у робочому порядку. Представники служби логістики запевнили військовослужбовців, що найближчими днями збройні сили отримують п’ять тисяч комплектів військової форми, якою забезпечать в тому числі військовослужбовців на Яворівському полігоні.

Жодних методів дисциплінарного впливу до військовослужбовців частини командування застосовувати на буде. Про це прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України повідомила сьогодні, 18 травня, на сайті Міністерства оборони України. А тим часом «Телеканал новин «24» інформує в понеділок:

«Голі, босі і додому далеко. Курсанти-артилеристи у навчальному містечку в Дубровиці влаштували бунт і не прийшли на заняття. Вже місяць вони тренуються у власному одязі. 

Понад 100 осіб залишилися фактично в капцях та шортах, адже на полігон змінного одягу не брали — обіцяли видати форму. Форму мали видати у військовій частині у Старичах (селище в Яворівському районі Львівщини. – «ЩЛ»). Курсанти одягу не дочекалися, тож влаштували бунт.

Містечком, де живуть новобранці, чоловіки ходять у кімнатних капцях. Не одразу зрозумієш, що це мобілізовані. Більшість переодяглися у шорти не через спеку, а тому що інший одяг затерся та порвався.

Загалом без форми уже місяць ходить близько 100 бійців. Між тими, хто має форму і тими, хто все ще роздягнутий час до часу спалахують суперечки.

Керівник Західного медіа-центру Міноборони Володимир Бакай зізнається - форму шити не встигають. Утім військові переконують - із мобілізованими домовилися і ті готові ще почекати на одяг».

Про це повідомили сьогодні, 18 травня, на «Телеканалі новин «24».

Як інформував «ЩЛ», сьогодні, 18 травня, на Львівщині мобілізовані перекрили пости й вимагали видати їм військову форму та взуття.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів