Між Львівщиною й Закарпаттям проклали 1660 метрів тунелю

09:50 19 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: uz.gov.ua

Голова правління «Укрзалізниці» Войцех Балчун проінспектував хід робіт зі спорудження нового двоколійного Бескидського тунелю в Карпатах.

Про це повідомили в прес-службі «Укрзалізниці», де також розповіли, що будівельники вже пройшли понад 1660 метрів погонних нижнього уступу Бескидського тунелю, довжина якого становитиме 1764 метрів погонних.

На цьому будівельному об’єкті нині також тривають роботи з влаштування першого етапу колійного розвитку станції Бескид з боку Східного порталу тунелю, протипожежних резервуарів та протипожежної насосної станції, а також другого етапу облаштування підпірної стіни вздовж залізничних колій з боку Західного порталу тунелю. У грудні цього року планується розпочати роботи з кінцевої лицьової обробки тунелю.

Голова правління «Укрзалізниці» подякував будівельникам за якісну роботу й зазначив: «Це найбільший інвестиційний проект у залізничній галузі, який реалізується за кредитні кошти міжнародних фінансових інституцій ЄБРР та ЄІБ. Сподіваюся, що співпраця з ними продовжиться і для втілення інших важливих залізничних проектів. Наразі ми працюємо над тим, щоб вантажні перевезення новим тунелем після його відкриття здійснювалися на повну проектну потужність».

Щодня на будівництві тунелю задіяно 36 одиниць спеціалізованої техніки та 290 працівників, з них 35 – це представники регіональної філії «Львівська залізниця». Тунель буде обладнано сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійним моніторингом внутрішнього стану, засобами пожежної безпеки й системою антикорозійного захисту.

Завершити будівництво тунелю планується в листопаді 2017 року, а в травні 2018 року закінчиться облаштування залізничної інфраструктури. Після будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю пропускна спроможність лінії Львів-Стрий-Чоп – держкордон з Європою збільшиться з 47 до 100 пар поїздів на добу.

Кошторисна вартість робіт становить 2,193 млрд. гривень. Вартість договору підряду з ПрАТ «Інтербудмонтаж» на проектування та будівництво Бескидського тунелю становить 102,7 млн. євро, з яких освоєно 51,4 млн. євро (50%).

За нормативами в тунелі через кожні 30 метрів у шаховому порядку будуть розміщені ніші й кожні 150 метрів – камери. Ніші потрібні для того, щоб тут могли знаходитися колійники під час проїзду потяга через тунель. Камери мають трохи більші розміри та призначені для тимчасового зберігання обладнання. Наразі облаштовано 42 ніші із 49, 10 камер із 12, та одна з трьох евакуаційних збійок між старим і новим тунелями.

Бескидський тунель – не єдиний об’єкт, який відвідав під час поїздки на Західну Україну голова правління ПАТ «Укрзалізниця». Напередодні Войцех Балчун побував на ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод», де оглянув виробничі потужності в цехах та зазначив, що існує перспектива проводити тут модернізацію вантажних локомотивів серії ВЛ-11.

За словами голови правління, це дозволить продовжити термін експлуатації цим електровозам на тривалий час. «Вже цього року буде визначено кількість локомотивів, які підлягатимуть модернізації, щоб вчасно провести конкурсні торги для закупівлі запчастин та комплектуючих деталей», – запевнив Войцех Балчун

Виробнича потужність заводу складає 80 електровозів на рік. Тут також виготовляється й обладнання для локомотивів. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів