Міський голова Львова пригрозив за недотримання карантину поліцією

15:20 16 березня 2020 р.

Фото до новини

Андрій Садовий заявив: «Якщо представники закладів відмовляються дотримуватись карантину, то вже сьогодні там будуть працівники поліції».

Про це повідомили в понеділок, 16 березня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про призупинення роботи закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, установ сфери послуг та торгівлі (крім онлайн послуг). За виконанням цього рішення слідкуватимуть правоохоронні органи».

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів подробиці: «Під час сьогоднішнього засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ми ввели у Львові режим підвищеної готовності до надзвичайної ситуації. Це надзвичайно важлива річ, яка вимагає всіх підпорядковуватись рішенню комісії. За відсутність підпорядкування буде жорстке покарання.

Андрій Садовий також поінформував: «На засіданні комісії були представники правоохоронних органів, які повинні за цим слідкувати. Поліція отримала чіткий наказ. Я говорив з керівником обласного управління поліції: він запевнив, що всі патрульні будуть працювати в посиленому режимі і якщо будуть фіксувати порушення, за це буде передбачене відповідне покарання. Якщо представники закладів заявляють про те, що вони відмовляються дотримуватись карантину, то вже сьогодні там будуть працівники поліції, які допоможуть їм виконати відповідне рішення комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій».

Міський голова також зазначив: «Що стосується покарання законодавчого, то, на жаль, мерія не має жодних повноважень. Це виключно державна вертикаль. Я б дуже хотів, щоб ми у відносинах в державі перейшли на розуміння надзвичайної ситуації. Всі наші рішення, протоколи ми пишемо, аналізуючи ситуацію в світі. Ми даємо інформацію штабу, він це опрацьовує і комісія приймає рекомендовані штабом рішення. Ми не отримуємо циркулярів на державному рівні».

Андрій Садовий також наголосив: «Якщо хтось думає, що нас цей коронавірус омине, то він глибоко помиляється. До прикладу, Польща приняла жорсткий закон, а це всього 60 кілометрів від Львова. Подивіться скільки країн в світі ввели надзвичайний стан. Ми говоримо про покарання, проте цей закон мав бути прийнятий ще минулого-позаминулого тижня Верховною Радою. Там має бути чітко прописано все, тому що ми зараз перебуваємо у зовсім некомфортній ситуації. Ми розуміємо, з точки зору здорового глузду, що це має бути, проте є мої повноваження і є бажання людей бути корисними у цей час».

Міський голова також підкреслив: «Ми не маємо права вводити на території міста надзвичайний стан, але режим підвищеної готовності до надзвичайної ситуації ми сьогодні ввели. Цього вимагає час. Немає нічого важливішого ніж здоров’я львів’ян».

Як інформував «ЩЛ», міськрада вирішила закрити у Львові всі заклади торгівлі, крім аптек, продуктових крамниць та заправок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів