Міський голова Львова пообіцяв завершити ремонт вулиці Сихівської до кінця вересня (відео, оновлено)

17:22 7 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Андрій Садовий анонсував у понеділок: «Після вулиці Сихівської можемо плавно перейти до проспекту Червоної Калини».

«Минулого тижня, 1 вересня, розпочались роботи з реконструкції дороги на вулиці Сихівській. На час ремонту організовано реверсний рух. Роботи тривають на відрізку від проспекту Червоної Калини до вулиці Зеленої. Зараз проводяться підготовчі роботи, практично виконано фрезерування проїзної частини. Після встановлення дощоприймачів та бордюрів буде проводитись влаштування дорожньої основи за технологією «холодний ресайклінг» на товщину 22 сантиметрів», – повідомили сьогодні, 7 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також цитують сказане з цього приводу міським головою Андрієм Садовим:

«Коли ми сьогодні зняли асфальт, побачили, що тут не було якісної основи. Тому ми повністю заново будемо робити основу, дощоприймачі, технічні тротуари. Два кілометри вулиці Сихівської до кінця вересня має бути повністю зроблено, щоб мешканці відчули певні зміни.

Після вулиці Сихівської можемо плавно перейти до проспекту Червоної Калини. Сихівську робимо у два етапи – лівий бік, правий бік, щоб вона залишалась проїзною, бо це важлива магістраль».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 7 вересня, «Щоденному Львову»: 

Розпочато влаштування дощоприймальних колодязів з боку проспекту Червоної Калини. Після встановлення дощоприймачів та бордюрів буде проводитись влаштування дорожньої основи за технологією «холодний ресайклінг» на товщину 22 сантиметрів. Роботи проводять поетапно, відтак, буде почергово перекрита одна сторона дороги з організацією реверсного руху на іншій стороні.

Орієнтовний термін завершення робіт – 10 жовтня. Замовник робіт – департамент житлового господарства та інфраструктури. Виконавець – ТзОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл». Вартість будівельних робіт – 23 млн. 369 тисяч 999 грн. Заплановані обсяги робіт: влаштування дорожнього покриття з асфальту – 17251 квадратних метрів; ремонт бічних проїздів – 1827 квадратних метрів; ремонт технічних тротуарів – 1045 квадратних метрів; заміна переходів водопроводу через дорогу – три штуки; заміна дощоприймачів – 20 штук; ремонт світлофора.

Загалом у 2015 році для районних адміністрацій спрямовано 104 мільйонів гривень для проведення поточних ремонтів проїжджої частини та тротуарів, заплановано відремонтувати доріг – 180 тисяч квадратних метрів та 60 тисяч квадратних метрів тротуарів. Для доріг та тротуарів центральної частини передбачено 14 мільйонів гривень, районною адміністрацією заплановано відремонтувати 13 тисяч квадратних метрів доріг та 15 тисяч квадратних метрів тротуарів.

Зокрема, до кінця року будуть відремонтовані: дороги – Снопківську, Волоську, Митрополита Андрея, Рутковича, Академіка Богомольця та інші; тротуари на вулицях Винниченка, Вербицького, Кривоноса, Листопадового Чину, Лесі Українки, Довбуша, (1,7а та 11),  Дорошенка (23), Кубійовича, (29), Стрийській (28), Тютюників (32), Глібова, (12), Митрополита Андрея, Рутковича, Гнатюка (24) та на проспектах Чорновола й Свободи (1/3); пішохідна зона на вулиці Леся Курбаса.

Одночасно проводяться роботи на об’єктах:

реконструкція відрізку проспекту Свободи від вулиці Академіка В.Гнатюка до вулиці Вороного (артість будівельних робіт – 12 млн. 359 тисяч 76120 грн, заплановані обсяги робіт: відновлення дорожнього покриття в бруківці – 4046 квадратних метрів;

ремонт тротуарів з влаштуванням гранітної плитки 30х30 (3209 квадратних метрів);

влаштування велодоріжок (444 квадратних метрів);

реконструкція відрізку вулиці Лисенка від вулиці Заньковецької до вулиці Миклухо-Маклая (вартість будівельних робіт – 7 млн. 572 тисяч грн, аплановані обсяги робіт:

заміна каналізаційного колектора діаметром 800 міліметрів (354 метрів погонних;

влаштування нових тротуарів з плиток бетонних, площею 2837 квадратних метрів;)

перемощення проїжджої частини з мозаїчного каменю, площею 3207 квадратних метрів.

Управлінням капітального будівництва виконано роботи з влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття на вулицях Богданівській та Пасічній; влаштовуються тротуари на вулиці Пасічній; проводяться роботи з влаштування з’їздів на перехресті вулиць Стрийської, Наукової й Хуторівка.

Є великий обсяг робіт з реконструкції доріг за трамвайними маршрутами №2 і №6, а також будівництва трамвайної колії в житловий масив Сихів, на замовлення ЛКП «Львівавтодор».

Про це повідомили сьогодні, 7 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також передали в понеділок:

«Голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк розповіла: «Сихівчани довго очікували ремонту вулиці Сихівської, тому що з року в рік ми робили поточний ремонт вулиці, латали ямки. Цього року розпочали капітальні ремонти. З 1980-го року, з моменту створення Сихівського району, вулицю Сихівська не ремонтувалася».

Начальник управління житлового господарства Юрій Голець підтвердив: «На вулиці Сихівській максимальна товщина асфальту – чотири сантиметрів. Для такої магістральної дороги це не є потрібна товщина, тому тут завжди були проблеми і треба було підремонтовувати. Цього року вже буде зроблено якісно, надійно».

А головний інженер компанії «Онур» Олександр Добоні пояснив: «Проектант передбачив на цій вулиці технологію «холодний ресайклінг» – технологію, яка допомагає з мінімальними затратами підвищити міцність основи. Після зняття восьми сантиметрів асфальту залишився практично тільки щебінь. Це говорить про те, що було тонке покриття і слабка основа. Ця технологія вже зарекомендувала себе на вул. Зеленій у 2011 році».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів