Міський голова Львова домагається закриття «Вежі крамарів»

13:00 31 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: wikimapia.org

Міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення ще раз детально дослідити питання щодо павільйону на проспекті Свободи, збудованого за погодженням міністерства культури ще в 2013 році, й винести його на обговорення виконкому.

Про це повідомили в п’ятницю, 31 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що йдеться про прибудову вздовж Гарнізонного храму св’ятих апостолів Петра і Павла та міської школи №62. Як зазначив Садовий, у павільйоні торгують алкоголем, незважаючи на безпосередню близькість до навчального закладу та церкви.

Міський голова Львова стверджує: «Це міністерство культури прийняло рішення збудувати халабуду біля церкви Петра і Павла, біля нашої школи, тобто продавати під її вікнами алкоголь. Це міністерство культури погодило свого часу, що такі речі можна робити біля стін школи. Я б дуже хотів, щоб ми відновили справедливість, і ця потвора припинила існування. Мають же бути відповідні звернення, рішення. Велике прохання до керівниць юридичного департаменту й департаменту економічного розвитку: до наступного виконкому проаналізуйте ситуацію, і першочергово ми розглянемо це питання».

У міськраді також розповіли, що, у 2013 році на проспекті Свободи, 16-18 під виглядом літнього майданчика збудували павільйон уздовж єдиного збереженого фрагменту середньовічного міського оборонного муру XIV століття та колегії й костелу єзуїтів, які внесені до спадщини ЮНЕСКО.

Як інформував «Щоденний Львів», районні адміністрації перевірять мафи у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів