Мін’юст оголосив конкурс з продажу будівлі Львівського СІЗО

16:50 2 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Міністерство юстиції оголосило про початок інвестиційного конкурсу з продажу Лук'янівського (Київського) й Львівського слідчих ізоляторів.

Про це повідомила сьогодні, 2 лютого, на брифінгу перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова. За її словами, Мін'юст близько півроку відпрацьовував процедуру продажу старих СІЗО в Києві та Львові і вирішив провести її за принципом державно-приватного партнерства.

«Цей конкурс зараз починається», – запевнила Наталія Севостьянова. У четвер, 2 лютого, Мін'юст почав збір проектних пропозицій щодо будівництва нових слідчих ізоляторів у Києві та Львові.

Планується, що нові СІЗО будуть побудовані у Львівській області на базі Личаківського виправного центру №30 та у Київській області в районі Ірпеня або Бучі. Також Мін'юст очікує великої кількості учасників інвестконкурсу з продажу Лук'янівського і Львівського СІЗО.

Наталія Севостьянова зазначила: «Очікуємо, що наші пропозиції відгукнуться багато інвесторів».

Перший заступник міністра юстиції також поінформувал, що, за результатами експертиз приміщення Лук'янівського і Львівського СІЗО визнані непридатними для проживання людей. Своєю чергою, заступник міністра юстиції Денис Чернишов повідомив, що інвестконкурс буде проводитися на онлайн-платформі Європейського банку реконструкції і розвитку – «IISS».

Спочатку Мін'юст проведе збір проектних пропозицій, потім проведе їх аналіз, потім переможець конкурсу побудує нове СІЗО. Мін'юст уведе його в експлуатацію і перевезе туди ув'язнених. Після цього територія і приміщення СІЗО в центрі Києва і Львова будуть передані компанії – переможцю інвестконкурсу.

Мін'юст також заявляє, що будівлі Лук'янівського СІЗО не є історичними пам'ятками. При цьому Севостьянова допускає, що переможець інвестконкурсу не буде зносити будівлю Лук'янівської тюрми, враховуючи її історичне значення, і зробить з нього, наприклад, музей.

Про це повідомили сьогодні, 2 лютого, в інформаційній агенції «Українські Новини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів