Міноборони закуповуватиме сухпай нового зразка

11:36 4 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Уряд одноголосно схвалив запропоновані зміни до норм харчування військових.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак, який також запевнив: «Це дасть змогу нам закуповувати сухпай нового зразка».

За його словами, нововедення не потребують додаткового фінансування з держбюджету – на закупівлю нових сухпаїв цього року знайшли кошти з бюджету шляхом перерозподілу, а в пропозиціях до бюджету-2017 передбачили та врахували дану статтю витрат. Передусімці норми та технічні умови були розроблені для покращення якості харчування військовослужбовців, які перебувають в АТО та в польових умовах не мають можливості готувати гарячу їжу.

Зокрема, урядовою постановою вводиться нова норма харчування №15 – добовий польовий набір продуктів з калорійністю 3500 кілокалорій, що є покращеною альтернативою існуючого сухпайка. Передбачено порціонну видачу норми – сніданок, обід та вечеря, до яких додатково видається бутильована вода – 0,5 літра на кожен раціон.

Окрім того, задокументовано посилений раціон для учасників АТО, в якому калорійність збільшено на 600 кілокалорій. До раціону військовослужбовця також увійдуть сухофрукти, шоколад, кава, смачні перші й другі страви. Вперше використовується ретор-пакет та безполуменевий нагрівач їжі.

Завдяки новим технологіям пакування, військовослужбовці отримають можливість харчуватися першими та другими стравами без використання термічної обробки.

Степан Полторак запевнив, що вже невдовзі міністерство оборони розпочне закупівлі цих сухпайків. Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів