Міноборони США скеровує свої останні $1,07 мільярда на зброю для України

21:50 18 грудня 2023 р.

Фото до новини

Міністерство оборони США витрачає свої останні 1,07 мільярда доларів на купівлю нової зброї та обладнання, які замінять ті, що були вилучені із запасів і відправлені в Україну.

У Пентагоні заявили, що до 30 грудня закінчаться гроші на постачання зброї в Україну, якщо Конгрес не затвердить нове фінансування, вперше вказавши точну дату, коли він вичерпає свої кошти. Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Читайте також: Конгрес США може не домовитись про кордон і допомогу Україні цього року – ЗМІ

Міністерство оборони витрачає свої останні 1,07 мільярда доларів на купівлю нової зброї та обладнання, які замінять ті, що були вилучені із запасів і відправлені в Україну, заявив контролер Пентагону Майкл МакКорд.

«Після того, як ці кошти будуть виділені, департамент вичерпає фінансування, доступне нам для допомоги Україні в галузі безпеки», — написав МакКорд у листі керівникам комітетів з оборонної політики та асигнувань Палати представників і Сенату.

Читайте також: США сподіваються, що Україна зможе розпочати новий наступ

Лист посилить тиск на Конгрес, щоб вийти з глухого кута щодо понад 60 мільярдів доларів, які попросив президент Джо Байден, щоб допомогти Україні дати відсіч російським військам. Законодавці-республіканці кажуть, що пакет повинен включати заходи щодо посилення безпеки на кордоні США з Мексикою, інакше вони його не схвалять. Представники адміністрації Байдена прагнули обговорити з сенаторами компромісний пакет додаткових витрат.

Читайте також: Скільки часу Україна протримається без допомоги США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів