Міноборони перешкоджали провести аудит підприємства зі сфери ГУР МО

20:43 4 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Міністерство оборони планує ліквідацію компаній-спецімпортерів з перенесенням їхніх функцій до Агенції оборонних закупівель.

Про це повідомляє Міністерство оборони, пише DailyLviv.com. Сьогодні, 4 жовтня, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про передання цілісного майнового комплексу дочірнього підприємства Державної компанії «Укрспецекспорт» — Державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства «Спецтехноекспорт» — до сфери управління Міністерства оборони України.

У зв’язку з виявленими проблемами з дебіторською заборгованістю та іншими фінансово-господарськими порушеннями Міністерство оборони ініціювало проведення аудиту діяльності «Спецтехноекспорту».

Це рішення було ухвалено після того, як аудиторська група зіткнулася з суттєвими перешкодами під час проведення внутрішнього аудиту, включно з обмеженим доступом до документів та системи обліку.

Серед основних проблем — ненадання доступу до оригіналів документів, затримки з наданням інформації та неповні відповіді на запити, що ускладнює проведення повного аудиту.

Це перша спроба перевірки діяльності «Спецтехноекспорту» з боку Міноборони за останні два роки, з моменту переходу підприємства у 2022 році від «Укроборонпрому» до сфери Головного управління розвідки Міноборони.

Наразі аудит триває, і остаточну оцінку діяльності компанії можна буде надати після його завершення.

В межах подальших реформ Міністерства оборони планується ліквідація компаній-спецімпортерів з перенесенням їх функцій до Агенції оборонних закупівель, аби уникнути дублювання функцій і підвищити ефективність оборонних процесів.

Довідково

СпецТехноЕкспорт(STE) – українське державне зовнішньоторговельне підприємство, що створює вагомий внесок у розвиток оборонно-промислового комплексу та стратегічних галузей

Спеціалізується на експорті та імпорті товарів та послуг ОПК, розвитку інновацій, налагодженні оборонно-технічного співробітництва з країнами-партнерами й іноземними компаніями.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів