Мешканцям Львівщини пропонують скористатися кредитуванням енергозбереження (відео)

12:18 26 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Для співвласників багатоповерхових будинків розроблено спеціальну програму кредитування на придбання енергоефективного обладнання та утеплення будинку.

Уряд розробив для населення низку програм з енергозбереження, які допоможуть платити менше за житлово-комунальні послуги. Зокрема, Державна програма енергоефективності передбачає: відшкодування для фізичних осіб 20% тіла кредиту на придбання твердопаливних котлів, а також відшкодування 30% на придбання матеріалів для впровадження енергозберігаючих заходів та 40% для ОСББ, ЖБК (житлово-будівельні кооперативи) для впровадження енергозберігаючих заходів у багатоквартирних будинках», – повідомили сьогодні, 26 серпня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли:

«Для співвласників багатоповерхових будинків розроблено спеціальну програму кредитування на придбання енергоефективного обладнання та утеплення будинку. Детальніше можна ознайомитися за посиланням «Фокус на житлові будівлі».

Уряд пропонує громадянам здешевити послуги житлово-комунального господарства низкою кроків, наприклад, встановити негазовий котел або придбати енергозберігаюче обладнання чи матеріали. Вже понад 18 000 українців, які проживають у приватних будинках, скористалися кредитом на «негазові» котли та придбання енергозберігаючого обладнання (матеріалів).

Детальніше про те, як отримати кредит, читайте у розділі «Пільгове кредитування для населення». Дізнатися про те, хто і як вже отримав такі кредити, можна у розділах «Динаміка виданих кредитів» та «Карта теплих кредитів».

Окрім цього, у Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України створено Call-центр для надання населенню, ОСББ та ЖБК роз’яснення щодо отримання державної підтримки на впровадження енергоефективних заходів. Фахівці Call-центру надаватимуть консультації про порядок отримання компенсації за кредитами, взятими на придбання твердопаливних або електричних котлів, енергоефективних матеріалів та обладнання.

Call-центр працює щоденно з 09:00 до 17:30 (крім вихідних та святкових днів), перерва – з 13:00 до 13:30. Отримати консультації можна за тел.: (044) 296-71-60, 559-24-95, 292-32-57 та e-mail: energoefect@saee.gov.ua, energoefect2@saee.gov.ua, energoefect3@saee.gov.ua.

В Україні за державною програмою з енергоефективності з 3 до 25  серпня 2015 року, банки видали кредитів на суму 106,9 млн. грн. Загалом, з моменту реалізації програми стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів видано кредитів на загальну суму 357 млн. грн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів