Мешканці Малехова, що біля Львова, розповіли подробиці нічної атаки шахедів (відео)

12:02 19 червня 2024 р.

Фото до новини

Тривогу вночі, 19 червня, на Львівщині оголошували двічі.


Вночі, 19 червня, росіяни атакували Львівщину ударними БпЛА. У селі Малехів, що неподалік Львова, пошкоджений офісний центр та житлові будинки. Двоє людей травмовані.

Мешканці Малехова розповіли Суспільному про нічну атаку безпілотників.

"Шиби повилітали, діти почали плакати, то страшне. Було чути? Так, то такі вибухи були, хата вся аж червоним засвітилась. Діти все в плач. Хай Бог милує…", – пригадує місцева мешканка Ірина Пасирська.

У приватному секторі села — розбиті вікна у будинках та пошкоджені загорожі. На подвір’ї Віри Петришин усією сім’єю прибирали розбите скло.

"Звук був, бо то ж напроти влупило. То звук був. То що тільки вікна повилітали, ми як збігли зверху на низ, то посипалися шибки. А так ми нічого не бачили", – розповідає Віра Петришин.

Мешканка Малехова Віра Петришин показує вибиті вікна у її будинку. 

Також пошкоджені вікна та балконні конструкції у багатоповерхівці в іншій частині Малехова. Зокрема, у квартирі Степана Радомського на першому поверсі.

"Чули як летіло, як моторолер "Верховина" наш. І як гупнуло, то ми там із дружиною сховалися, бо я бачив як він летів, а ми сховалися в ванну. І як труснуло нас, думали, що в будинок попало. Ну, хвиля сильна була, бачите, вікна повисаджувало, клямки всюди. Бачите, чорт робить біду нам", – розповів Степан Радомський.

Щодо наслідків дронової атаки, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що знищена офісна будівля на околиці Львова, пошкоджений Державний науково-дослідницький контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок, а також пошкоджень зазнала багатоповерхівка у Малехові та понищені будинки у приватному секторі.

"Зараз оперативно проведемо комісію по надзвичайних ситуаціях, людям за кожне пошкоджене вікно до 12 тисяч гривень в нас є компенсація від міста, за двері — до 8 тисяч. Оперативно перераховуємо людям кошти, вони вже самі беруться до роботи", – сказав Садовий.

Тривогу вночі, 19 червня, на Львівщині оголошували двічі. Як повідомив керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, над Львівщиною збили 5 із 5 безпілотників.

Також станом на 8.30 ранку відомо про двох травмованих у Малехові. Одному чоловіку допомогу надали на місці. Інший – це 70-річний чоловік, у нього акубаротравма, множинні осколкові поранення і кілька вогнепальних переломів. Його госпіталізували до лікарні.

Нагадаємо, що вдосвіта начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив: "Воїни протиповітряної оборони знищили 5 з 5 «шахедів», які атакували Львівщину цієї ночі".

А командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук повідомив, що вночі у результаті бойової роботи збиті 19 з 21 ворожих ударних БПЛА типу Shahed у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях.

Читайте також

Львів відновить вікна та двері мешканцям, пошкоджених шахедами будинків

Шахед пошкодив у Львові науково-дослідницький інститут (відео)

Садовий розповів про пошкодження у Малехові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів