Мешканці Львівщини отримали 5247 кредитів на енергозбереження, – ЛОДА

19:38 16 вересня 2016 р.

Починаючи з 15 листопада, в усіх бюджетних закладах обласного підпорядкування впровадять систему моніторингу енерговитрат у режимі «оnline» і відбуватимуться практичні навчання для енергоменеджерів.

Сьогодні, 16 вересня, під час засідання колегії Львівської облдержадміністрації серед інших розглянули питання «Про стан реалізації заходів з енергозбереження у Львівській області». Участь у засіданні взяв перший віце-прем'єр-міністр і міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської облдержадміністрації Михайло Мельник. Він повідомив, що в рамках програми енергозбереження в поточному році триває стимулювання населення на здійснення енергозберігаючих заходів шляхом компенсації 15-20% річних від відсоткової ставки за кредитами, отриманими на здійснення енергоощадних заходів. Михайло Мельник також наголосив, що операторами програми на сьогодні є 5 банків та 10 кредитних спілок.

За його словами, у січні-серпні 2016 року надано 5247 кредитів на загальну суму понад 93 мільйонів гривень, а з обласного бюджету відшкодовано 12,02 млн. гривень.

За цим показником – Львівщина перша в Україні», – запевнив Михайло Мельник. За його словами, з метою здешевлення кредитів для населення окремими районами та містами області розроблено місцеві програми енергозбереження та відбувається додаткове відшкодування коштів.

Директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження ЛОДА повідомив також, що в бюджетних установах реалізували в січні-серпні 2016 року заходи з енергозбереження на загальну суму понад 116,4 млн. гривень. А, зокрема, здійснено заміну 6568 вікон та дверей на суму 41,6 млн. гривень, утеплено 25,9 тисячі квадратних метрів фасадів на суму 12,3 млн. гривень, утеплено 26,3 тисячі квадратних метрів дахів на суму 16,9 млн. гривень.

Джерелами фінансування зазначених заходів є кошти державного фонду регіонального розвитку, субвенції на соціальний розвиток ОТГ, кошти обласного, районних та інших бюджетів. А починаючи з 15 листопада, в усіх бюджетних закладах обласного підпорядкування впровадять систему моніторингу енерговитрат у режимі «оnline» і відбуватимуться практичні навчання для енергоменеджерів. Про це повідомили сьогодні, 16 вересня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів