Мешканці Львівщини більше занепокоєні воєнними загрозами, аніж переселенці

15:03 31 травня 2022 р.

Фото до новини

Найбільше місцеві і переселенці бояться ракетних ударів по воєнних об’єктах, трохи менше - по цивільних об’єктах.

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 13-23 травня у великих містах Львівщини серед постійних мешканців і переселенців, , пише Dailylviv.com, абсолютна більшість (близько 90%) жителів міст, як постійних, так і новоприбулих, відчувають надію, коли думають про ситуацію в Україні. 

Більше 90% опитаних в обох категоріях опитаних повністю підтримують Збройні сили України, більше 75% – дії президента Зеленського (і ще 16-17% - скоріше підтримують). 

Оцінюючи можливі воєнні загрози, постійні мешканці Львівщини висловлюють дещо більше занепокоєння, аніж переселенці. Найбільше як місцеві, так і переселенці бояться ракетних ударів по воєнних об’єктах (оцінюють як високу загрозу: місцеві – 46%, переселенці – 40%). Дещо менше бояться диверсій проти об’єктів інфраструктури і ракетних ударів по цивільних об’єктах (оцінюють як високу загрозу: місцеві і переселенці – по 24-26%). Диверсій проти цивільного населення частіше бояться місцеві мешканці (висока загроза – 16%, середня – 40%), ніж переселенці (висока – 15%, середня – 31%). 

Натомість захоплення населених пунктів більшістю опитаних в обох категоріях не оцінюються як високий і середній рівень загрози. 

Абсолютна більшість (понад 80%) місцевих мешканців Львівської області беруть участь у захисті країни. 49% – допомагають фінансово, 38% – займаються волонтерством, 13% – беруть участь в інформаційному спротиві, 9% – працюють в критичній інфраструктурі, по 3% – служать в територіальній обороні або в ЗСУ. 16% зазначили, що не мають змоги допомагати (порівняно більше їх серед найстарших). 

Львів росіяни мали взяти за 21 день: прогноз зарубіжної розвідки

Скільки часу треба Україні для перемоги над Росією: опитування

Україна зможе перемогти у війні з Росією вже у найближчі кілька тижнів, - дослідження

9 з 10 українців вірять, що Україна зможе відбити напад Росії, а 8 - візьмуться за зброю

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів