Майже 100 призовників на Львівщині написали заяви про вступ у вищі навчальні заклади

13:11 9 липня 2020 р.

Фото до новини

Під час проведення весняної призивної кампанії на військову строкову службу юнакам треба документально підтвердити свій намір про вступ у ВНЗ.

Призовник, який має намір вступити у вищий навчальний заклад після школи чи після професійно-технічного училища, технікуму, під час проведення весняної призивної кампанії на військову строкову службу має таку можливість. Для цього необхідно з’явитися на засідання районної призовної комісії, написати заяву з відповідним проханням на ім’я голови районної РПК та надати необхідний пакет документів, який підтверджує намір абітурієнта на вступ у ВНЗ.

- Станом на вчора 97 юнаків звернулись з відповідними зверненнями до голів районних призовних комісій. Надалі їх заяви розглядатиме обласна призовна комісія. Хочу наголосити, що військкомати не приймають таких рішень і не впливають на їх прийняття. Це компетенція районної та обласної призовної комісії, – зазначив військовий комісар Львівщини полковник Олександр Тіщенко.

Після вступу у вищий навчальний заклад юнак має надати до військового комісаріату довідку про те, що він проходить навчання у ВУЗі та отримати відстрочку на термін навчання. Така довідка надається протягом усього періоду навчання один раз на рік.

Відстрочка надається тільки тим призовникам, які навчатимуться на денній (стаціонарній) формі навчання. Заочна форма навчання права на відстрочку не надає.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів