Людей на карантині та в обсервації контролюватимуть, але смартфони їм безкоштовно не видаватимуть

17:56 7 квітня 2020 р.

Фото до новини

В Україні починає працювати застосунок "Дія вдома" для контролю людей на самоізоляції і в обсервації.

В Україні починає працювати застосунок "Дія вдома" для контролю людей на самоізоляції і в обсервації. Про це 7 квітня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телеканалу "Прямий".

"Уже вчора почали тестувати. Ми розробили за чотири дні цей додаток. Google підтвердив його, він уже там доступний. Apple ще потрібно декілька годин або день, для того щоб він з'явився. Тоді ми одразу почнемо його використовувати на великому масштабі людей", – розповів міністр.

Міністр Федоров розповів про те, як працює додаток.

"Ми не відслідковуємо повністю пересування людей, тільки в момент, коли приходить push-повідомлення, а воно приходить до 10 разів у день, у людини включається геолокація. Людині потрібно сфотографуватися, щоб підтвердити, що це саме ця людина знаходиться саме в цьому місці. Тому немає глобальної сліжки, немає повного контролю пересування", – додав він (мова міністра збережена з помилками - ЩЛ).

За словами Федорова, незгода на встановлення програми дорівнює порушенню умов карантину, за який штрафуватимуть.

А про те, чи видаватимуть смартфони тим "підконтрольним" людям, які ще не мають його, міністр нічого не сказав. 

З 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні й бари, спортивні зали, салони краси та нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами і внутрішні пасажирські перевезення. Роботодавців закликали перевести співробітників на дистанційний режим роботи. Планували, що ці заходи діятимуть до 3 квітня, але 25 березня Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації в усій країні і продовжив карантин до 24 квітня.Уряд обмежив пересування пенсіонерів і на приватних автомобілях.

У Львові громадський транспорт запрацював у режимі спецперевезень.

У Львові заборонили перебувати в громадських місцях без маски.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів