Львів'янина, ураженого блискавкою, знайшли за 10-15 м від Ґрофи. Подробиці трагедії

13:48 14 червня 2020 р.

Фото до новини

Сходження на вершину Ґрофа у Карпатах двох туристів зі Львова закінчилося смерттю одного з учасників, 26-річного львів'янина, внаслідок прямого влучання блискавки.

Про це повідомив рятувальник Віктор Худяк у Фейсбуці.

"Туристи проігнорували елементарні правила безпеки в горах.

Сходження розпочали після 20:00 з будиночка між горою Ґрофа і Кінь Ґрофецький. Речі залишили в будинку. Перед цим пройшла потужна гроза.

Уже в 20:30-21:00 видно було наближення наступної бурі. Хмари згущалися і чутно грім, я за цим спостерігав з с.Осмолода.

Близько 21:30 гроза вже наблизилася до г. Ґрофа...
.

..а далі був дзівнок до рятувальників, приблизно в 23:00 і пояснення туриста, що товариш не повернувся, а його відкинуло бдискавкою в сторону, після чого він зійшов до будинку.

Учора рятувальники знайшли тіло загиблого з явними ураженнями блискавки, на віддалі 10-15 м від вершини. Цієї смерті могло не бути, хлопці самі наразили себе на небезпеку",- написав Віктор Худяк.

В обласному управлінні ДСНС повідомили, що 12 червня о 22:35 до Осмолодського пошуково-рятувального відділення надійшло повідомлення про те, що під час сходження двох туристів зі Львова на гору Грофа в селищі Осмолода Рожнятівського району розпочалась гроза, внаслідок якої вони втратили між собою зв’язок і розійшлися. Один із них прибув у заздалегідь домовлене місце зустрічі, а іншого не було.

О 23:00 на проведення пошуково-рятувальних робіт направлено Осмолодське пошуково-рятувальне відділення.

13 червня о 07:30 рятувальники Осмолодського ПРВ на вершині гори Грофа виявили тіло чоловіка, 1993 р. н. без ознак життя.

О 13:05 рятувальники транспортували тіло з вершини гора Грофа до селища Осмолода Рожнятівського району – 5 км пішим ходом, ще 8 км за допомогою снігоболотоходу «Богун».

Довідка

Ґро́фа — гірська вершина в українських Карпатах, у масиві Ґорґани. Розташована в Рожнятівському районі Івано-Франківської області, в межах природоохоронної території — ландшафтного заказника Ґрофа.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів