Львів`янин Віталій Українець вишиває вдома військовим розпізнавальні знаки – шеврони (відео)

14:37 4 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Вже понад два місяці львів`янин Віталій Українець виготовляє як польові шеврони – у зелених тонах, так і парадні, кольорові.


Відео: «Телеканал новин «24»

Львів`янин Віталій Українець вдома вишиває для солдатів розпізнавальні знаки – шеврони. Волонтери особливо скуповують «кіборгів» та «укропів» на подарунки.

Тут і вже відомі «укропи», а віднедавна ще й «кіборги». Вже понад два місяці чоловік шиє як польові шеврони – у зелених тонах, так і парадні, кольорові – їх військові одягають у святкові дні. Система вишивання шевронів – комп’ютеризована, а один шеврон вишивається 20 хвилин.

Як відомо, українська військова символіка – наймолодша у світі. Їй трохи більше ста років. Експерт розповідає, що під час створення емблем, чи як всі кажуть – шевронів, немає жорстких правил, головний тут символізм.

До слова, основне призначення шевронів – розпізнавальне, розповідає дослідник військової символіки. Полковник Михайло Слободянюк наголошує – це нарукавна емблема, адже слово «шеврон» є лише армійським жаргонізмом, в перекладі з французької – кут.

Про це повідомили сьогодні, 4 грудня, «Телеканал новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів