Львів’яни запропонували реалізувати коштом громадського бюджету 160 проектів

10:10 18 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

Запропоновані громадському бюджету Львова проекти будуть змагатися за голоси львів’ян 1-15 листопада.

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли, що, зокрема, реалізувати коштом громадського бюджету запропоновано проекти палати для немовлят, лабораторії інноваційного медичного обладнання, гуртки фізики, хімії, робототехніки, арт-простори, обсерваторія, медіа-центр, коворкінг, фонтан, школи єдиноборств та фігурного катання, підземний контейнер для сміття тощо. «Кількість переростає в якість», – таким, на думку начальника управління «Секретаріат ради» ЛМР Юрія Лукашевського, є основний лейтмотив цьогорічного сезону Громадського бюджету.

«Детальний розрахунок бюджету, змістовний опис, інфографіка, а подекуди навіть презентаційні відеоролики. Це – типові характеристики поданих проектів. Різноманіття та тематика проектів стали значно ширшими та креативнішими. Так, що попри меншу кількість проектів, обирати з них кращі стане значно важче! Велике дякую авторам проектів за пророблену роботу. Саме на такі проекти ми сподівались», – зазначив Юрій Лукашевський.

«Цього року львів’яни подали на громадський бюджет 160 проектів на майже 140 мільйонів гривень. З них 36 великих і 124 малих. Найактивнішими були львів’яни у вікових категоріях - від 26 до 35 років і від 36 до 45 років. Уже традиційно найбільш активними були жінки, які стали авторами 94 поданих проектів. Якщо говорити про поділ на категорії (нагадаємо, що цього року уперше запроваджено поділ проектів на освітні та інші) більшість – 51 відсоток – подано інших проектів, а решта – 49 відсотків - становили освітні проекти», – повідомив начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Орест Файфурка.

«Зараз проекти проходять модерацію і будуть направлені на розгляд профільних управлінь на предмет того, чи вони можуть бути реалізовані наступного року. Після цього – від 1 до 15 листопада – вони будуть змагатися за голоси львів’ян», - поінформував Орест Файфурка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів