Львів’яни більше жертвують на церкву, ніж на армію, – соціологія

15:48 9 грудня 2015 р.

Фото до новини

Результати опитування львів’ян, яке провів центр «Соціоінформ» 2-7 листопада, показали, що понад три чверті мешканців міста (77,5%) робили пожертви (гроші, речі) впродовж останнього року.

При цьому, кількість благодійників залежить від рівня освіти респондентів. Що вищим є рівень освіти, тим активніше жертвують городяни.

Найчастіше, впродовж року львів`яни допомагали армії (67%), церкві (50%) та хворим (12%). У полі зору були також дитячі будинки (10%) та безпритульні (5%). Переселенців матеріально чи речима підтримали 3,8% мешканців міста, дослідив "Соціоінформ".

Останнім часом можна спостерігати падіння підтримки армії. Особливо добре це помітно на динаміці підтримки військових та церкви. За останній рік більше жертвували армії (кількість благодійників на 20% вища, ніж у церкви). За останні три місяці їх підтримували майже на одному рівні (різниця становить +3% на користь армії). Тоді, як за останній місяць люди більше жертвували на користь церкви (+16%), а військові за кількістю благодійників відійшли на друге місце.

Довідка
Опитування робив центр «Соціоінформ» 2-7 листопада 2015 року. Вибірка - 800 осіб, пошибка 3,3%. Опитували населення віком – 18 років і старше.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів