Львів’ян закликають до небайдужості щодо бездомних

11:01 18 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: http://vk.com/wall-25140816_1633

Компанія «Опера пасаж» уже допомогла їм продуктами.

Із настанням зимових холодів винятково актуальним постає питання забезпечення бездомних теплим та чистим місцем для ночівлі. Вже п’ять років у Львові в Центрі обліку функціонує відділення нічного перебування для бездомних громадян, в якому особи, що опинились на вулиці, можуть переночувати, пройти первинний медичний огляд, а також скористатись санітарно-гігієнічними послугами, поїсти та змінити одяг.

У зв’язку з цим працівники Центру звертаються до неурядових організацій міста, а також львів’ян бути небайдужими і повідомляти про факти та місця перебування бездомних осіб чи скеровувати їх безпосередньо до Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян. 

«Взимку щодня у відділенні нічного перебування ночує до 40-50 осіб, а в особливо холодні дні це число виростає ще більше. З початку роботи нашого Центру в ньому вже зареєструвались близько 1,5 тис. осіб. Як показує статистика, у більшості випадків це чоловіки, до 70%. В кожного з цих знедолених своя життєва історія, але кожен потребує допомоги – допомоги від кожного з нас, адже лише координовані спільні дії громади міста, міської влади, неурядових організацій дозволять посилити оперативність реагування на тему бездомності у Львові, і відповідно завчасно її вирішувати», - наголосив директор Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян о. Олег Федоренко.

«Приємно констатувати, що буквально нещодавно для потреб бездомних компанія «Опера пасаж» допомогла продуктами для бездомних, які отримують соцпослуг в Центрі обліку та нічного перебування, що є хорошим проявом соціальної відповідальності бізнесу в нашому місті», - додає начальник відділу соціальних програм управління соціального захисту ЛМР Віктор Степанюк.

Контакти Центру обліку та нічного перебування бездомних:

Тел.: 233 14 79 або 233 10 49

Адреса: вулиця Кирилівська, 3а (на світлині).

Довідка:

Центр обліку та нічного перебування бездомних є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради. Відповідно до своїх завдань Центр веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, тощо.

З січня 2009 року в Центрі розпочало роботу відділення нічного перебування для бездомних. Приміщення відділу адаптовано під цикл отримання бездомним послуг реєстрації, первинного медичного обліку, санітарно-гігієнічних послуг та послуг ночівлі.

Про це повідомляє сьогодні, 18 грудня, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів