Львівський ОТЦК заперечує, що нібито начальника групи Сихівського РТЦК затримали біля «Ашану» на хабарі

13:06 26 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Матеріали про хабар 25 жовтня опублікували окремі регіональні ресурси та телеграмканали.

Про це повідомила група комунікацій Львівського ОТЦК та СП, пише DailyLviv.com.

Львівський ОТЦК та СП вимагає опублікувати спростування інформації, викладеної у новинах про, нібито, затримання військовослужбовця Сихівського РТЦК та СП за отримання хабаря. 

Такі матеріали 25 жовтня опублікували деякі регіональні ресурси та телеграм-канали або ж надати неспростовні докази, що підтверджують подане.

У п’ятницю, 25 жовтня, о 09:13 адміністратори сторінки «Антикорупційний моніторинг Львівщини» у Facebook поширили такий текст:

Читайте також: Неправда про те, що в одного з працівників Львівського ТЦК вилучили $15 млн

«В ТЦК хабарі вимагають навіть у своїх. Правоохоронці затримали «на гарячому» біля ТРЦ «Ашан» в Сокільниках начальника групи морально-психологічного забезпечення Сихівського РТЦК та СП м.Львова під час отримання 2 тис.$ хабаря. Посадовець вимагав «винагороду» від військовослужбовця ТЦК за непритягнення до відповідальності та непереведення на службу на схід за перебування на робочому місці в стані наркотичного спʼяніння. Затримання здійснили оперативниками УСР і СУ ГУНП у Львівській області, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та за сприяння управління військової служби правопорядку ЗС України. Грошові кошти вилучено. Слідчі дії тривають».

Далі низка регіональних медіа, а також анонімні канали у телеграмі опублікували це повідомлення у різних формулюваннях. Проте, не змінювали звинувачень на адресу військовослужбовця Сихівського РТЦК та СП.

Читайте також: Зеленський попросив представників ТЦК не шукати військовозобов'язаних на вулицях (відео)

"Заявляємо, що поширена інформація не відповідає дійсності в жодному вигляді. Це інформаційний вкид, направлений на формування негативного іміджу військовослужбовців Сихівського РТЦК та СП. 

Нагадуємо, що 19 жовтня 2024 року Львівський ОТЦК та СП публікував на своїх сторінках у соціальних мережах повідомлення від Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, у якому, зокрема, йшлося:

«… поширення неправдивої (компрометуючої) інформації спрямованих на підрив безпекових заходів держави в цілому, надання будь-яких оціночних суджень без чіткої їх аргументації і достовірних фактів та їх поширення через різноманітні канали (особливо Інтернет-медіа) з корисливою метою (умислом) слугують лише одній єдиній меті – підривати довіру суспільства до державних інституцій та Сил оборони України в цілому».

Читайте також: Талони на дизель в обмін на відстрочку. Затримали начальника районного ТЦК

А також:

«Зазначимо, що Законом України від 8 квітня 2014 року № 1183-VII “Про внесення змін до Кримінального кодексу України”

Розділ 1 Особливої частини “Злочини проти основ національної безпеки України” доповнений статтею 114-1 “Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань”.

Відповідно до нього, компетентні органи можуть порушувати відносно таких осіб кримінальні провадження задля захисту законної діяльності Сил оборони України та безпеки громадян, що є найважливішим завданням всіх складових сектору безпеки і оборони України.

Спекулятивні дії в інформаційному просторі, які полягають у прямих звинуваченнях щодо, нібито, незаконних дій представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, будуть перевіряти правоохоронні органи в межах їх повноважень та компетенцій»,- йдеться у повідомленні ТЦК.

Згодом пресслужба спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомила, що посадовця ТЦК у Львові затримали на хабарі і взяли під варту.

Читайте також: Штаб-сержант ТЦК брав хабарі будматеріалами

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів