Львівську міськраду пікетували громадські організації, стоматологи й працівники привокзального ринку (відео)

13:42 15 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Зокрема, медики оголосили у четвер безстроковий страйк.


Відео: zik.ua

«IA ZIK» інформує сьогодні, 15 травня, в повідомленні «Львівську міськраду пікетували стоматологи, працівники ринку та громадські організації»:

«Сьогодні, 15 травня, під стінами Львівської міської ради одночасно відбулося кілька пікетів. Серед протестуючих – працівники 4-ї стоматологічної поліклініки, Привокзального ринку, громадські активісти. Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

Зокрема, як з’ясувала кореспондент телеканалу «ZIK» Христина Бучковська, працівники ринку «Привокзальний» зібралися біля Ратуші зі скаргами на «безчинства, які панують на базарі».

«Прийшла нова влада, а змін ніяких. Страшні побори на ринку, а зарплату останній раз платили ще у лютому. У нас закінчилась угода із власником, а з нас далі продовжують збирати орендну плату», – розповіла продавець ринку пані Світлана.

Голова профспілки «Ринок привокзальний» Надія Сало пояснила: «ТзОВ «Привокзальний ринок» працювало до 26 лютого. До нас звернулися прибиральники ринку, оскільки їм не виплатили зарплату за лютий. За лютий і березень наша профспілкова організація виплатила їм допомогу у розмірі заробітної плати. А за квітень ми змогли їм виплатити лише по 500 грн. Наша головна вимога – все майно, яке сьогодні використовує ТзОВ «Привокзальний ринок», повернути у комунальну власність».

Відтак, працівники «Привокзального» вимагають, щоб їхнє майно передали на баланс профспілкової організації, тоді усі виручені на ринку кошти йтимуть на баланс міста, а не «у кишеню керівників торговиці». І погрожують: якщо їхні умови вкотре проігнорують, то продавці з ринку перекриватимуть рух на одній із найважливіших транспортних артерій Львова – вулиці Городоцькій.

Крім того, перед Ратушою зібралися і стоматологи. Частина колективу 4-ї комунальної стоматологічної поліклініки вийшла на підтримку головного лікаря Галини Ляльки. «Ми хочемо припинити сепаратизм у колективі, збурення і незадоволення... Ми зібрали понад 200 підписів на підтримку головного лікаря», – зазначають медики.

Водночас біля міськради свій намет розбили інші працівники 4-ї поліклініки, які виступають за звільнення головного лікаря Галини Ляльки. Вони оголосили безстроковий страйк, прикріпивши на намет плакати «Керівництво ЛМР кришує корупцію 4-ої поліклініки», «Набридло, стоятимемо до кінця».

Також біля входу до міськради активісти «Автономного опору» протестували за скасування вартості проїзду в міських маршрутках по 3 грн. Крім того, до Ратуші прийшли і мешканці Сихова, протестуючи проти забудови скверу біля школи №98, який є зоною відпочинку мам з дітьми. За їхніми словами, там збираються побудувати торгово-розважальний центр, що дуже обурює мешканців прилеглих будинків.

Нагадаємо, перед тим «Правий сектор» під час сесії Львівської міської ради приніс шини, плакати з карикатурами чиновників з вимогою відставки кількох посадовців».

Як повідомляв «Щоденний львів», у Львові вимагають відставки чиновників міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів