Львівській міліції вже повернули третину відібраної у неї зброї

09:35 28 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Інвентаризацією встановлено, що бракує ще 617 одиниць, із них 80% – пістолети «Макарова».

Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, правоохоронцям  вже повернуто третину вогнепальної зброї, викраденої з підрозділів міліції Львова вночі з 18 на 19 лютого 2014 року. Про це повідомив під час засідання круглого столу у прес-центрі Львівської обласної державної телерадіокомпанії начальник штабу обласного управління МВС, полковник міліції Юрій Гладун. Він розповів також:

«Проведеною інвентаризацією встановлено, що було втрачено 935 одиниць табельної вогнепальної зброї. На даний час, після повернення зброї громадянами, бракує 617 одиниць. Це все табельна вогнепальна зброя, яка знаходилась на озброєнні в п’яти райвідділах міста та Львівському міському управлінні міліції. З них 80%  пістолети «Макарова».

Юрій Гладун також зазначив, що під час проведення місячника добровільної здачі зброї та з початку  проведення операції «Зброя та вибухівка» було повернуто частину викраденої зброї, однак, більша частина повернулася, коли правоохоронці почали проводити санкціоновані обшуки. Начальник штабу обласного управління МВС повідомив також:

«Багато громадян почали підкидати зброю, ми маємо випадок коли анонімнопідкинули 54 пістолети «Макарова», автомати Калашникова. В першу чергу це зумовлено тим, що ми почали проводити обшуки і виявляти вогнепальнузброю під час них. І люди, які можливо випадково під час  тих подій зброю забрали, усвідомили, що за це передбачено кримінальну відповідальність».

Юрій Гладун також повідомив про факт, коли «львівська» зброя з‘явилася в Києві: «Один пістолет із Галицького райвідділу був залишений в Борисполі під час масовоїбійки. Після перевірки було встановлено, що зброя саме зі Львова».

Начальник штабу обласного управління МВС припускає, що, за його словами, «певна частина людей через події у Криму не поспішає здавати зброю». Юрій Гладун зазначив також: «Важко сказати де вона зараз може бути. Я думаю, що частина зброї знаходиться у людей, які через події в Криму, з певних причин не хочуть її здавати. Якщо б стабілізувалась ситуація ззовні я думаю, що нам би повернули більше зброї».

Разом з тим, за його словами, слідчі Львівського міського управління розслідують кримінальне провадження і вже є особи, які підозрюються у викраденні зброї.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів