Львівські рятувальники нагадують про заходи безпеки при виявленні боєприпасів

17:12 1 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Як повідомили в неділю в прес-службі обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, цього року на Львівщині виявлено 18 вибухонебезпечних предметів.

У прес-службі обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомили сьогодні, 1 лютого:

«31 січня о 17:37 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в с. Борятин Сокальського району під час проведення господарських робіт, на відстані 10 м від житлових будинків, виявлено предмет, ззовні схожий на ручну гранату часів Великої Вітчизняної війни. За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку  до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на його вилучення і знешкодження.

Загалом від початку року на Львівщині виявлено 18 вибухонебезпечних предметів. Усі вони завдяки роботі піротехніків ДСНС знешкоджені на спеціальних полігонах.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує громадянам про заходи безпеки при виявленні боєприпасів або предметів, схожих на боєприпаси і викликають підозру: заборонено рухати і переміщати виявлений предмет; засипати ґрунтом або накривати різними матеріалами; здійснювати на боєприпас температурний, звуковий та механічний вплив; користуватися електроапаратурою, радіоапаратурою поблизу місця знахідки.

У разі виявлення підозрілого предмету слід негайно зателефонувати до Служби порятунку за єдиним номером 101. Далі, до прибуття фахівців ДСНС, необхідно відійти від боєприпасу на безпечну відстань, обгородити місце виявлення предмету і попередити перехожих про ймовірну небезпеку. Правила поведінки при виявленні боєприпасів поясніть також дітям, аби дитяча допитливість не стала загрозою їх життю».

Як інформував «ЩЛ», мешканець Львівщини потрапив до реанімації внаслідок вибуху боєприпасу часів ІІ Світової війни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів