Мешканець Львівщини потрапив до реанімації внаслідок вибуху боєприпасу часів ІІ Світової війни

12:12 31 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Як повідомили в суботу в прес-службах ЛОДА та обласного управління ДСНС, 30 січня о 18:01 у селі Жуличі Золочівського району стався вибух у старому нежилому глинобитному будинку.

У прес-службі міської ради повідомили в суботу, що 30 січня о 18:01 у селі Жуличі Золочівського району стався вибух у старому нежилому глинобитному будинку розміром 10 х 6 м (попередньо внаслідок необережного поводження із боєприпасам часів ІІ Світової війни, чотири уламки якого були знайдені на місці події), внаслідок чого в будинку зруйновано частину стін на площі 22 квадратних метрів та перекриття на площі 18 квадратних метрів та постраждав власник розташованого рядом приватного житлового будинку, 1982 року народження. Постраждалого у важкому стані доставлено у реанімаційне відділення Золочівської центральної районної клінічної лікарні.

Уподальшому постраждалий переведений до реанімаційного відділення 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова. Обставини події з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

Натомість у прес-службі обласного управління  Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомили сьогодні, 31 січня:

«30 січня о 18:01 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в приймальне відділення Золочівської центральної районної лікарні поступив мешканець с. Жуличі Золочівського району, 1982 року народження. Чоловіка госпіталізували  з термічними опіками голови І-ІІ ступеня, травматичною ампутацією правої руки в ділянці нижньої третини плеча, відкритим переломом середньої частини стегна лівої ноги та опіками верхніх дихальних шляхів.

По прибуттю на місце події, оперативною групою ДСНС встановлено, що у старому житловому будинку в с. Жуличі Золочівського району стався вибух. Внаслідок інциденту в будинку зруйновано частину стін на площі 22 кв.м та перекриття на площі 18 кв.м.

Згідно попередніх висновків експертів, потерпілий отримав численні травми внаслідок необережного поводження із боєприпасам. Адже на місці події знайдено 4 уламки від вибухонебезпечного предмету. Причини та обставини події встановлюються, працівниками правоохоронних органів проводиться дослідча перевірка.

З огляду на такі факти головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує про правила безпеки при виявленні підозрілих предметів. Радимо бути обережними під час виявлення застарілих боєприпасів: не витягувати їх самостійно з землі, не кидати, не піддавати впливу вогню, не бити по них, натомість обгородити або позначити місце знахідки і повідомити до Служби порятунку за номером «101». Правила поведінки при виявленні боєприпасу поясніть також дітям, щоб дитяча допитливість не призвела до загрози їх життю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів