Львівські обласна рада й силовики спільно підтримуватимуть громадський порядок (відео)

20:26 19 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Про це повідомляє сьогодні, 19 лютого, прес-служба ЛОР.


Відео: ІА Гал-інфо

За її інформацією, на нараді, яка відбулась 19 лютого у Львівській облраді, її керівництво й очільники обласних управлінь Служби безпеки України, МВС та Західного територіального командування внутрішніх військ МВС оприлюднили спільну заяву про взаємну співпрацю в дотриманні  громадського порядку на території Львівської області. Її текст прес-служба ЛОР подає повністю:

«Останні події в Україні засвідчили кульмінацію протистояння, яке перейшло в силову фазу. За таких умов тільки спільні зусилля та пошук шляхів вирішення протистояння мирним шляхом сприятимуть зупиненню подальшої ескалації подій, які остаточно можуть перейти в неконтрольоване русло.

Керівники управлінь Служби безпеки України у Львівській області, Головного управління МВС України у Львівській області, Управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України, визнаючи Львівську обласну раду органом самоврядування територіальної громади Львівщини, висловлюють готовність до спільного забезпечення громадського порядку з метою досягнення народної довіри на території області.

Це передбачає узгодження дій при забезпеченні правопорядку, вжиття заходів щодо викриття, попередження та локалізації провокацій, спрямованих на дестабілізацію ситуації у Львівській області».

Натомість член виконкому Львівської обласної ради Олег Кузан повідомив у середу під час ефіру на Громадському телебаченні, що силовики Львівщини декларують максимальне бажання співпрацювати з Народною Радою Львівщини. За його словами,

члени виконавчого комітету Львівської обласної ради – Народної Ради сьогодні провели декілька зустрічей із керівництвом силових органів Львівщини, в яких взяли участь начальник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк та прокурор Олег Василенко та командуючи частинами Внутрішніх військ області.

Олег Кузан поінформував також: «Вони (силовики. – Ред.) задекларували максимальне бажання співпрацювати, але конкретна форма також роботи буде узгоджена на ще одному засіданні, яке відбудеться о 16 годині. Після цього засідання ми побачимо наскільки далеко можуть піти ці люди, наскільки вони готові змінити свої позиції. На зустрічі має бути прийнята спільна заява, де будуть задекларовані усі їхні наміри».

Олег Кузан додав, що всі службовці силових структур, приміщення яких розгромили сьогодні вночі, перебувають у Львові і «активно співпрацюють із місцевою владою, яку представляє виконком»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів