Львівські десантники завершили навчання у Польщі (+відео)

15:00 17 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Під час офіційної церемонії завершення навчань «Анаконда-2016» командир багатонаціональної бригади вручив військовим сертифікати й нагородив їх.

«Навчання «Анаконда-2016» завершено, навчальну мету – досягнуто», – повідомили сьогодні, 17 червня, в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 17 червня, на полігоні Нова Демба, що у Польщі, відбулася церемонія завершення навчання «Анаконда-2016». До навчань, що проходили на території цього навчального центру залучалися підрозділи Литовсько-Польсько-Української бригади, механізованої бригади Збройних сил Угорщини, аеромобільний взвод 24-ї окремої

десантно-штурмової бригади Збройних Сил України (зі Львова. – «ЩЛ») та механізований і танковий батальйони Збройних сил Республіки Польща.

Під час заходу начальник штабу «Литполукрбригу» підполковник Елігіус Сенуліс доповів командиру бригади бригадному генералові Адаму Йоксу про готовність учасників до церемонії закриття. Звертаючись до присутніх, комбриг привітав військовослужбовців та цивільних працівників з успішним завершенням найбільшого навчання Збройних сил Республіки Польща «Анаконда-2016».

Бригадний генерал Адам Йокс зазначив під час виступу: «Два тижні тому, під час відкриття маневрів я озвучив ті навчальні завдання, які нам потрібно було виконати. Сьогодні я з гордістю оголошую, що ми досягнули мети військових навчань «Анаконда-2016». Ми працювали, навчалися і проживали разом, набули бажаної злагодженості дій і взаємосумісності під час майбутніх операцій» 

Заступник командира «Литполукрбригу», полковник Володимир Юданов, нагадав, що завдяки цьому навчанню офіцери штабу та командири усіх рівнів підвищили свій професіоналізм, польову виучку та взаєморозуміння під час виконання завдань. Він також прокоментував: «Ми навчаємося не для того, аби пропагувати війну, а щоб бути здатними зберегти мир. Цього ми зможемо досягнути, якщо будемо діяти спільно. Під час участі в навчаннях «Анаконда-2016» ми довели, що є побратимами по зброї. Напрацьований взаємний досвід ми проаналізуємо та впроваджуватимемо в систему підготовки підрозділів». 

Тільки на полігоні Нова Демба навчалося майже 1200 військовослужбовців та цивільних працівників із п’яти країн світу. Зокрема – Литовсько-Польсько-Українська бригада, підрозділи Збройних сил США, механізований і танковий батальйони Збройних сил Республіки Польща, український аеромобільний взвод, рота територіальної оборони. Навчальні завдання успішно виконала і механізована бригада ЗС Угорщини.

Під час завершення офіційної церемонії, дотримуючись військових традицій, командир багатонаціональної бригади вручив сертифікати та нагородив учасників військових міжнародних маневрів подарунками».

Як інформував «ЩЛ», у міжнаціональних навчаннях «Анаконда» у Польщі брав участь взвод 80-ї львівської окремої десантно-штурмової бригади, бійці якого навчалися нейтралізувати бандформування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів