Львівські десантники беруть участь у навчаннях «Анаконда»

21:00 7 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У Польщі триватимуть до 17 липня багатонаціональні військові навчання, спрямовані на поліпшення сумісності та співпраці між арміями країн.

Речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив сьогодні, 7 червня, на брифінгу: «Збройні Сили України також беруть участь у найбільших навчаннях Польщі «Анаконда» у рамках спільної литовсько-польско-української бригади. Навчання триватимуть до 17 липня та спрямовані на поліпшення сумісності та співпраці між арміями країн. Варто нагадати, що взвод 80-ї десантно-штурмової бригади ВДВ ЗСУ також візьме участь в навчаннях, перебуваючи у складі польського батальйону».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України. Натомість у прес-службі міністерства оборони України розповіли у вівторок:

«Литовсько-польсько-українська бригада розпочала польовий вишкіл за сценарієм операцій зі стабілізації в рамках навчання «Анаконда-2016», яке триватиме на полігоні Нова Деба у Польщі до 17 червня. Церемонія відкриття навчання відбулася під керівництвом командира Литполукрбригу – бригадного генерала Адама Йокса.

Під час вступного слова бригадний генерал Адам Йокс наголосив на важливості участі багатонаціональних підрозділів в «Анаконді-2016». За його словами, це навчання відкриває широкі можливості для поглиблення співпраці між країнами-партнерами, дозволяє підвищити рівень підготовки та зміцнити взаєморозуміння між військовослужбовцями.

Заступник командира бригади полковник Володимир Юданов підкреслив, що для Литовсько-польсько-української бригади це перший значний захід бойової підготовки з моменту її відкриття 26 січня 2016 року. Орган військового управління розгортає операційний командний пункт, який керуватиме приданими підрозділами під час імітації операції зі стабілізації. «Анаконда-2016» дає управлінню бригади та підрозділам можливість підтвердити взаємосумісність, а також налагодити співпрацю з існуючими та потенційними партнерами», – додав бригадний генерал Адам Йокс.

Зокрема, український взвод 80-ї (львівської – «ЩЛ») окремої десантно-штурмової бригади увійшов до складу польського батальйону. Під час виконання навчальних завдань буде перевірено застосування багатонаціональних підрозділів на тактичному рівні.

Варто нагадати, що навчання «Анаконда-2016» триває на найбільших полігонах ЗС Республіки Польща. У ньому беруть участь понад 31000 військовослужбовців із 23 країн світу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів