Львівські десантники у багатогодинному близькому бою знищили пів сотні псковських голубих беретів

11:32 7 червня 2022 р.

Фото до новини

Цей бій, біля містечка Б., почався у другій ночі, коли до позицій десантників, підійшла ворожа диверсійно-розвідувальна група.

Про це повідомила Служба зв'язків з громадськістю 80 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, пише Dailylviv.com.

Підрозділи 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ продовжують завдавати втрат російським  окупантами, воюючи з ними на східному напрямку. І хоча ця війна більше має характер дуелей великокаліберної, ствольної артилерії, все ж таки доволі часто, тут трапляються і потужні контактні, стрілецькі бої, де наші десантники успішно знищують особовий склад і техніку російських агресорів. 

Так, нещодавно, під час спроби загарбників перерізати одну стратегічно важливу трасу на сході України,  саме десантники 80-ї бригади зірвали плани ворога і не дали йому розвинути наступ. Цей бій, біля містечка Б., почався у другій ночі, коли до позицій десантників, підійшла ворожа диверсійно-розвідувальна група.  Наші хлопці помітили диверсантів і вогнем з автоматичної  стрілецької зброї, змусили їх відступити. Але  рашисти не вгамувались і трохи пізніше, їхня піхота, підсилена бронетехнікою, пішла в атаку. 

Ось тоді львівські десантники і влаштували їм “теплу зустріч”. У ході того бою, який тривав до 14 години дня, воїни ЗСУ, з гранатомета NLAW підпалили  російську БМД і, назагал, було знищено близько 50 чоловік особового складу 104-того, так званого, “гвардійського”, десантно-штурмового полку 76-ої десантно-штурмової псковської дивізії, яку в збройних силах РФ вважають елітною.

Втім, зустрівшись у близькому, контактному, стрілецькому бою з українськими десантниками, ця “смугаста еліта” відступила, залишаючи у лісосмузі тіла своїх загиблих. 

Той бій хоч бу  і переможний, для хлопців з крилатим левом на шевроні, але важкий. Особливо відзначились старший лейтенант Олександр Чавдар і старший солдат Олег Дубич, які під час боєзіткнення, отримавши осколкові поранення, відмовились від евакуації в медзаклад і продовжували вести вогонь, допоки ворог не відступив.

Проте, знищеною БМД і  півсотнею ліквідованих псковських “голубих беретів”,  неприємнощі для загарбницької армії Путіна-Шойгу, в той день, не завершились. Скоординовані дії артилерійських підрозділів 80 бригади, навздогін завдали ворогу масований артилерійський удар, після якого, в окупантів знову поменшало живої сили і техніки. 

Львівські десантники збили російський броньований штурмовик: чим приземлили

Львівські десантники розтрощили 8 одиниць російської бронетехніки (відео)

Львівські десантники розбили колону техніки російських загарбників

Львівські десантники збили російський ударний вертоліт Мі-24 (відео)

За Старичі! За Львів! - львівські десантники показали, як нищать ворога (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів