Львівські десантники розбили колону техніки російських загарбників

17:28 18 квітня 2022 р.

Фото до новини

При обороні міста Вознесенськ та прилеглих населених пунктів артилерійський підрозділо 80 окремої десантно-штурмової бригади розбив колона техніки російських загарбників.

Про це інформує 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ, пише Dailylviv.com.

Зі слів місцевих жителів, окупанти були впевнені, що вони зазнали втрат через місцевих жителів, які допомагали ЗСУ та коригували вогонь, тому намагались розправитись з ними. 

Один з мешканців села розповів: «Вони пройшлися по хатах і вивели на вулицю близько 30 односельчан. В основному чоловіків, але там були і жінки. Зв’язали скотчем руки за спиною, поставили всіх на коліна.  Вимагали зізнатися у коригуванні, або видати того, хто допомагав інформацією для ЗСУ. Ми мовчали. Тоді окупанти стали стріляти над головами. Жінки плакали та просили, щоб їх відпустили. Від чого орки остаточно розлютились і озвіріли. Їх командир сказав, якщо через  п‘ять хвилин йому не викажуть ім’я корегувальника, він накаже розстряляти всіх.»

У цей час, за селом вели спостережння військовослужбовці одного з підрозділів 80 окремої десантно-штурмової бригади, які оперативно надали координати місць розташування окупантів та скорегували артилерійський вогонь по ворожій техніці та живій силі противника, вразивши в тому числі і командно-штабну машину орків.  Тим обстрілом, окрім техніки, було знищено близько 25 окупантів.  

Місцеві мешканці, користуючись цією ситуацією, змогли звільнитись і відійти у безпечне місце. 

Львівські десантники збили крилату ракету ворога

У важкому бою загинув львівський десантник Володимир Балюк: його представили до звання Герой України

На Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій сьогодні не вів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів