Десантники зі Львова повідомляють, що не вистачає продовольства й води оточеним на Луганщині, – активіст

21:31 19 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Голова Громадянської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомив у неділю з Луганської області: «Бійці 80-ї аеромобільної бригади, яка там дислокується, повідомили, що оточеним не вистачає їжі та води, а інформація про підкріплення не відповідає дійсності».

Голова Громадянської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомив сьогодні, 19 жовтня:

«Попри всі оптимістичні заяви керівництва АТО, ситуація навколо блокпостів української армії на Бахмутці в Луганській області дуже складна. Більшість джерел повідомляє, що наразі біля цих болкпостів ідуть серйозні бої. А український президент, замість того, щоб визнати серйозність ситуації і вжити заходи для її виправлення, робить інші кроки.

Президент Петро Порошенко під час інтерв'ю заявив, що українські сили на блокпосту під Смілим не перебувають в оточенні. «Там немає ніякого оточення. Були проблеми, викликані тим, що підрозділ, якому доручили, неякісно виконав зачистку «зеленки» поблизу блокпоста», – заявив Порошенко.

Держслужбовець, який взяв на себе відповідальність виступити з правдивою оцінкою ситуації, – губернатор Луганщини Геннадій Москаль, за словами президента, «своє вже получив, бо не має права коментувати бойові дії». Ситуація з українськими військовими на Бахмутці стала елементом великої політичної гри.

За тиждень вибори, а команда президента прийшла до влади на хвилі перемог. Оточення наших військових в районі Бахмутки грає проти політсили Порошенка, на пониження його рейтингу. Але чи варта перемога на чергових виборах життів людей?

Інформація про ситуацію на Луганщині жорстко цензурується, правдиві свідчення тавруються як ворожий «вброс проросійських ЗМІ». Повторюється ситуація, яка мала місце в луганському аеропорту і в котлах, що виникли на українсько-російському кордоні.

Бійці 80-ї аеромобільної бригади (зі Львова. – «ЩЛ»), яка там дислокується, повідомили, що оточеним не вистачає їжі та води, а інформація про підкріплення не відповідає дійсності. Очевидці кажуть, що кілька бронемашин спробували проїхати на підмогу, однак їх розстріляли із засідки.

Супроти танків і артилерії ворога в наших бійців є лише автомати і гранатомети. Допомога, яка була вислана заблокованим солдатам, потрапила в засідку, тобто ми маємо момент або непрофесійності діяльності розвідки, або її відсутності.

У разі здачі блокпостів на Бахмутській трасі бойовики виходять на село Бахмутівка і фактично оточують м. Щастя. До того ж, вони наносять удари на Сєверодонецьк і Лисичанськ.

Тобто, ми можемо казати про те, що мінські угоди не працюють, тому що ії підписали люди, які насправді не мають ніякого впливу на бойовиків. До того ж, на боці «ЛНР» воюють регулярні російські частини, і саме вони разом з ЛНРівцями стріляють зараз по блокпостах українських військових. Ці угоди – це політична гра, гра на публіку».

Дмитро Снєгирьов повідомив це в неділю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», десантник зі Львова повідомив, що беруть в оточення терористів, а ягуарівець – що в «котли» потрапили наші, тим часом, Міноборони й РНБО запевняють, що наші відбили атаки терористів на Донбасі, натомість Президент Петро Порошенко спростував у суботу інформацію про оточення українських силовиків на Луганщині й заявив: «Дзвінки тих (начебто бійців), хто телефонував з інформацією про оточення бригади, були зроблені з Донецька».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів