Президент спростував інформацію про оточення українських силовиків на Луганщині (відео, оновлено)

23:50 18 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Inforesist.org

Петро Порошенко заявив у суботу: «Дзвінки тих (начебто бійців), хто телефонував з інформацією про оточення бригади, були зроблені з Донецька».

Оточення українських сил, зокрема 32-ї бригади – під Бахмуткою на Луганщині немає. Про це в інтерв'ю українським ЗМІ заявив президент Петро Порошенко.

«Ніякого оточення там немає. Так, були проблеми, бо біля дороги, яка веде до блокпосту, є зеленка, а в ній – декілька розвідувально-диверсійних груп противника, які обстріляли конвой, що забезпечує блокпост водою та боєприпасами. Зеленка була погано зачищена українськими силами. Наші десантники вже якісно провели її зачистку», – зазначив Порошенко.

За його словами, дзвінки тих (начебто бійців), хто телефонував з інформацією про оточення бригади, були зроблені з Донецька. «Їхні вимоги одні – відведіть 32-й та 31-й блокпости. Кому це вигідно?», – зазначив Порошенко. 

«Москаль (Геннадій Москаль, губернатор Луганщини) своє вже отримав, бо він не має коментувати такі речі», – додав президент, заяву якого передає сьогодні, 18 жовтня, інтернет-видання «Українська правда». Порівняно розгорнутіше передає цю ж заяву президента інтернет-видання «ZN.UA» повідомленні «Порошенко спростував новий «котел» на Луганщині»:

«За інформацією президента, оточення українських бійців під Бахмутовкою немає

«Оточення українських бійців АТО поблизу Бахмутовки Луганської області немає», –заявив Порошенко.

За його словами, дана інформація була перевірена і не підтвердилася. З'ясувалося, зазначив президент, що дзвінки про новий «котел» надходили з Донецька. Порошенко вважає, що такі дії спрямовані на деморалізацію України з метою нових поступок – відступити і віддати територію.

«Не буде цього», – запевнив Порошенко. Президент також додав, що «Москаль вже отримав своє», маючи на увазі той факт, що губернатор Луганщини поширив інформацію про оточення.

Раніше повідомлялося, що 112 українських військових потрапили в полон під Бахмутовкою, були поранені і контужені. При цьому керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов підтвердив, що бійці знаходяться в оточенні, однак, за його словами, у них є засоби до відбиття атаки. Потім спікер РНБО Андрій Лисенко заявив, що всі атаки в Бахмутовке вдалося відбити, однак з втратами з української сторони.

Про це повідомляється в суботу на сайті інтернет-видання «ZN.UA».

Як інформував «Щоденний Львів», телевізійний «5 канал» Петра Порошенка розповів сьогодні, 18 жовтня, в повідомленні «На Луганщині йде бій: бійці повідомляють про оточення, РНБО каже про стабільну ситуацію»: «Запеклий бій точиться поблизу села Сміливе на Луганщині. Військові 80-ї аеромобільної бригади (зі Львова. – «ЩЛ») потрапили в оточення ворога та потребують допомоги. Про це «5-му каналу» телефоном повідомив один із бійців». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів