Львівські десантники нейтралізували бандформування в Польщі (+відео)

21:00 13 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Злагоджені дії наших військових з американськими партнерами й підрозділами територіальної оборони показали їх готовність протистояти сучасним викликам і загрозам.

Як інформував «ЩЛ», у міжнаціональних навчаннях «Анаконда» у Польщі бере участь взвод 80-ї львівської окремої десантно-штурмової бригади. Натомість у прес-службі міністерства оборони України повідомили сьогодні, 13 червня:

«У ході навчання «Анаконда-2016» механізований батальйон Збройних сил Польщі литовсько-польсько-української бригади «Литполуккрбриг», посилений українським аеромобільним взводом та ротою територіальної оборони, успішно виконав операцію з виявлення та нейтралізації бандформувань на полігоні Нова Демба. За легендою навчання, розвідка багатонаціональної бригади виявила діяльність незаконного збройного формування в населеному пункті.

Приданий 5-й механізований батальйон отримав завдання взяти територію під контроль, забезпечити безпеку цивільного населення та знешкодити противника. Оцінивши доступні сили і засоби, командир польського батальйону наказав механізованій роті на БМП-1 оточити територію проведення операції. Коли бандформування відмовилося здатися, на місце прибув польсько-український підрозділ на «Хаммерах».

Командир аеромобільного взводу, старший лейтенант Ігор Штанько, пояснив: «Ми виконали завдання та нейтралізували незаконне збройне формування. Згідно зі сценарієм, одного військовослужбовця було поранено, і ми відпрацювали елемент медевакуації з поля бою. Загалом, я задоволений діями підрозділу. Хоч ми і з різних країн, але розуміємо один одного і виконуємо єдине завдання.

Командир литовсько-польсько-української бригади, бригадний генерал Адам Йокс ,наголосив, що демонстрація дій була лише невеликим епізодом великої операції. Поза видовищним виконанням стоїть процес складного аналізу, оцінки загроз та координації дій між партнерами.

А заступник командира бригади, полковник Володимир Юданов, зазначив: «Зі 6 до 10 червня ми координували дії американських військовослужбовців на нашому полігоні. А вже 11 червня взяли під оперативне керівництво роту територіальної оборони. 5-й батальйон старанно тренувався і тепер відповідає нашим вимогам. «Анаконда-2016» – це унікальне навчання, адже ми виконуємо завдання в дуже динамічному оперативному середовищі. Напевне, це найцінніший досвід для офіцерів штабу щодо відпрацювання взаємосумісності під час майбутніх операцій». 

Потрібно наголосити, що за перебігом виконання практичних дій спостерігали Міністр національної оборони Республіки Польща Антоні Мацеревич та командувач Сухопутними військами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес. Високопосадовці були задоволені професіоналізмом учасників навчання.

Антоні Мацеревич зазначив: «Особовий склад литовсько-польсько-української бригади, батальйону забезпечення, 5-го механізованого батальйону з українським аеромобільним взводом та ротою територіальної оборони відпрацювали завдання за сценарієм гібридних дій умовного противника. Злагоджені дії багатонаціональної бригади із партнерами та підрозділами територіальної оборони показали їх готовність протистояти сучасним викликам і загрозам».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів