Львівська облрада відмовила пільговикам в автоперевезеннях, – голова ГО

11:14 10 грудня 2019 р.

Фото до новини

Львівська обласна рада не заклала в бюджет на наступний рік кошти для відшкодування перевізникам за пільгові перевезення чи компенсацію втрат особам, які мають право на пільговий проїзд.


Відео: Львівський пресклуб

Про це щойно на пресконференції “Пільгові перевезення автомобільним транспортом у 2020 році”, яка триває у Львівському пресклубі, повідомив голова ЛОВ ГО “Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників” Іван Велійка. 

За його словами, Львівська обласна рада в такий спосіб відмовила окремим категоріям громадян у пільговому користуванні автомобільним громадським транспортом на міжміських і приміських маршрутах.

Зі свого боку, Львівська облдержадміністрація не може зробити замовлення на такі перевезення, оскільки на це не заладено кошти.

Іван Романяк, директор ТзОВ "Самбірське АТП-14608”, стверджує, що перевізники - на стороні пільговиків. Але влада не виконує свої зобов'язання.

1       Недоплата з бюджету лише "Самбірському АТП-14 608", за словами Івана Велійки, за 10 місяців 2019 року становить 1,6 млн грн.

За цей період підприємство перевезло 750 тисяч осіб, з них пільговиків - 292 тисячі. Виплата компенсацій становила 2,5 млн грн.

За розрахунками перевізників, якщо кожен пільговик використовує своє право, бодай, чотири рази на місяць, то компенсація має становити 7 млн 300 тис грн за рік.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів