Львівська облрада ухвалила стратегію розвитку

14:05 24 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivoblrada.gov.ua

Львівська обласна рада ухвалила «Стратегію розвитку Львівської області на період з 2021 року до 2027 року» й план заходів з її реалізації у 2021-2023 роках.

Про це повідомили у вівторок, 24 грудня, у Львівській облраді, де також розповіли, що «місією стратегії є розвиток людського капіталу, забезпечення високої якості життя та економічного зростання на основі екологічно невиснажливої та енергоефективної промисловості, інноваційно орієнтованої біоекономіки, креативних індустрій, туристично-рекреаційної сфери.

Голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак зазначив: «Експертами, які працювали над Стратегією, застосовано досвід європейських практик. Документ відповідає сучасним тенденціям планування, де на основі комплексного аналізу визначено стратегічні цілі, притаманні для Львівської області. Стратегія – має стати базою для бюджетного планування і залучення коштів з різних джерел фінансування».

В облраді також розповіли, що «документ має на меті досягнення п’ятьох стратегічних цілей – конкурентоспроможна економіка на засадах старт-спеціалізації, якісне життя, збалансований просторовий розвиток, чисте довкілля, туристична привабливість». А «джерелами фінансування реалізації Стратегії будуть: кошти Державного бюджету України, зокрема державного фонду регіонального розвитку, галузевих (міжгалузевих) державних цільових програм та бюджетних програм центральних органів виконавчої влади, що спрямовуються на розвиток відповідної сфери у регіонах, субвенцій, інших трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам; кошти місцевих бюджетів; кошти міжнародних організацій, зокрема кошти технічної допомоги ЄС; коштів інвесторів, власних коштів підприємств; благодійні внески; кошти з інших джерел, не заборонених законодавством».

Як інформував «Щоденний Львів», в порядку денному сесії – звіт голови облради й низка питань екологічного блоку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів