Львівська митниця розсекретила понад два десятки чотирилапих митників

17:30 31 грудня 2021 р.

Фото до новини

Зробила це Львівська митниця у святково-жартівливій собачій фотосесії з нагоди Нового року.

Від імені собак подано таке привітання у ФБ, пише Dailylviv.com: "Службові собаки вітають вас із святами! У Новому році чотирилапі митники бажають більше вірних друзів, менше порушників ваших кордонів і знайти те, що ви шукали". Один собака має на собі маркування "Таможня". 

Трохи раніше Львівська митниця опублікувала Топ-10 випадків незаконного переміщення товарів, які виявили львівські митники упродовж 2021 року. Кілька з них - за допомогою собак:

1. Найдорожчий 

В аеропорту «Львів» у  двох громадянок знайшли ювелірні вироби та валюту на суму 15 мільйонів гривень. У їхньому багажі  виявили  125,7  тис. доларів, 374,8 тис. євро та майже 1,7 кг ювелірних виробів.

2. Нарковмісний

2,5 тис. нарковмісних таблеток намагався ввезти в Україну через пункт пропуску «Краківець – Корчова»  водій автомобіля Volkswagen Passat. Товар помістив у панчохи і заховав у конструктивних порожнинах авто.

3. Інноваційний

Ноутбуки преміум-класу намагався ввезти в Україну водій мікроавтобуса, 24-річний мешканець Рівненської обл. Серед старих меблів митники виявили вісім новеньких лептопів CryptoDATA, які вважаються першими у світі зашифрованими пристроями.

4. Мініатюрний

Через пункт пропуску «Грушів – Будомєж», мешканець Дніпропетровщини намагався вивезти з України  три примірники раритетних видань 1909 року випуску розміром як сірникова коробка та одне 1921 року більшого розміру.

5. Золотий 

У пункті пропуску «Шегині – Медика» на в’їзд в Україну в авто мешканця Закарпаття  серед багажу виявили 1 250 штук пластин сусального золота.

6. Найоригінальніше приховування 

У поштовому відправленні з Канади пересилали штучну ялинку. Однак митники виявили два стволи до вогнепальної зброї, замасковані під стовбури ялинок. Хитрий задум відправника допоміг розгадати чотирилапий помічник кінологічної команди митників – англійський кокер-спанієль Чейз.

7. Незвичний товар

У пункті пропуску «Краківець – Корчова» виявили елементи амуніції для верхової їзди, а саме два шкіряні сідла вартістю  від 80 до 130 тис. гривень. 

8. Сигаретний

У пункті пропуску «Шегині – Медика» митники вилучили 37 тис. пачок сигарет. Тютюнові вироби містились у спеціально облаштованому сховищі у стелі автомобіля.

9. Автомобільний 

MERCEDES-BENZ-S350 2020 року випуску вартістю понад  2 млн гривень виявили в пункті пропуску «Шегині – Медика». Водій надав неправдиві відомості щодо його вартості.

10. Деревний

Понад 22 тонни дубового паркету намагались вивезти з України під виглядом обрізків для розпалювання камінів через пункт пропуску «Краківець – Корчова».

За яку контрабанду товарів будуть штрафувати і ув'язнювати, - законопроєкт

Двох львів'ян РНБО занесла в ТОП-10 контрабандистів України

АН-2 із зафарбованим бортовим номером взяли на контрабанді (відео)

Рентгенотелевізійна система підказала митникам Краківця, де шукати контрабанду

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів