Львівська міськрада уклала договір про рекультивацію звалища

20:45 15 вересня 2016 р.

Договір про спільну діяльність між територіальними громадами Львова та Малехова. набере чинності після затвердження його рішеннями ЛМР та Малехівської сілради.

Як запевнили сьогодні, 15 вересня, в прес-службі Львівської міськради, ЛМР затвердила істотні умови договору про спільну діяльність між територіальними громадами Львова та Малехова. Йдеться про закриття полігону твердих побутових відходів шляхом проведення повної рекультивації, а також відведення інфільтратів.

Як пояснила керівник юридичного управління міста Гелена Пайонкевич, договір складається з двох частин. Частина перша – пункт №4 договору – це зобов’язання, які Львівська міська рада взяла на себе раніше, і які вже були відображені у відповідних документах, зокрема – у програмах Львівської обласної ради, а також рішеннях Львівської міської та Малехівської сільської рад.

Гелена Пайонкевич зазначила: «У першій частині ми говоримо про внески міськради у розвиток інфраструктури Малехова. Наступне питання – це питання про нові зобов’язання міськради, зокрема завершення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, встановлення відповідної огорожі і вирішення питання з інфільтратами». На Львівську міську раду також покладається обов’язок – здійснити коригування проекту рекультивації впродовж одного року з дня набрання чинності договором, і, відповідно, повернути цей проект на експертизу. Суть цього договору полягає в тому, що він набере чинності після затвердження його рішеннями Львівської міської та Малехівської сільської рад. Санкції передбачено доволі істотні, тобто будь-який випадок невиконання цього договору може потягнути за собою розірвання договору зі сторони Малехівської сільської ради в односторонньому порядку. 

Окрім цього, Малехівська сільська рада, за умови підтримки цього договору, зобов’язується виділити місту дві додаткові земельні ділянки, і обов’язок до виконання всіх зобов’язань вступає в дію тоді, коли ці дві земельні ділянки будуть перебувати в користуванні Львівської міської ради.  Гелена Пайонкевич додала: «Ця річ критично необхідна для завершення проекту рекультивації сміттєзвалища».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів