Львівська міська рада застерігає: «Святкуючи Водохреща, не забувайте про власну безпеку!»

13:24 19 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 4vlada.com

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР закликає не забувати про власну безпеку, святкуючи Водохреща.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 19 січня, «Щоденному Львову», що управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР закликає не забувати про власну безпеку, святкуючи Водохреща. У повідомленні також конкретизують:

«Сьогодні християни святкують Богоявлення. В цей день за звичаєм люди освячують воду. Вважається, що освячена на Водохреща вода має цілющі властивості. Багато людей цього дня йде на водойми, річки, щоб стати свідком освячення води та скупатись в ополонці.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради закликає не забувати про власну безпеку, святкуючи Водохреща. Дотримуйтесь елементарних правил безпеки поблизу водних об’єктів, щоб свято не перетворилось на трагедію.

Правила безпеки:

Не залишайте без нагляду дітей поблизу річки чи ставка.

Здійснюйте обряд купання у йорданській воді лише у спеціально пристосованих для цього місцях з облаштованим входом у воду.

Не вживайте алкоголю перед купанням! 

Не забувайте про поступовість і здоровий глузд. Купання треба проводити швидко. Якщо ви новачок, досить тільки пірнути у крижану воду та одразу виходити, щоб не допустити загального переохолодження організму. Одяг повинен бути зручним, нетісним і з найменшою кількістю ґудзиків. Добре після купання виконати декілька інтенсивних фізичних вправ, випити гарячого чаю.

Перед тим, як прийняти рішення зануритися в крижану воду, обов’язково треба проконсультуватися з лікарем щодо стану власного здоров’я. І якщо лікар виявить протипоказання, то краще утриматися від традиційних купань».

Як інформував «ЩЛ», сьогодні, 19 січня у Львові святитимуть воду на площі Ринок і в озері в парку «Горіховий гай», відтак центром не курсуватимуть трамваї.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів